Чи потрібно в деруни додавати яйця та борошно - секрети досвідчених господинь

Деруни - дуже проста страва, яку може приготувати кожна господиня. Ця страва так і манить своїм ароматом та хрусткою скоринкою. Основний інгредієнт для цієї страви знайдеться на кожній кухні - це картопля. Також не слід забувати і про цибулю, яка допоможе запобігти потемнінню картоплі,передають Патріоти України.

Окрім того, багато господинь запитують, скільки яєць насправді потрібно додавати в деруни. І чи потрібно в деруни додавати борошно. Главред розбирався у поширених питаннях під час приготування дерунів.

Чи потрібно в деруни додавати яйця?

Деякі господині вважають, що деруни готуються з додаванням яєць та борошна. Проте це не так. Справжні деруни готуються без цих інгредієнтів. Якщо ви хочете приготувати картопляні млинці, то можете сміливо додавати до картоплі яйця, борошно і будь-які інші інгредієнти, які посилять смак. Проте якщо ваш вибір зупинився на дерунах, то додавання яєць є необов'язковим.

Будьте певні, що і без яєць деруни вийдуть соковитими та ніжними. Варто лише обрати хорошу картоплю – вона має бути крохмалистою. Окрім того, деруни без яєць вийдуть дуже смачними, якщо додати до них якийсь молочний продукт. Це може бути майонез, сметана чи кефір.

Чи потрібно вичавлювати картоплю для дерунів?

Під час приготування дерунів може постати питання, чи потрібно вичавлювати сік, який виділився з натертої картоплі. Відповідь однозначна – так, потрібно. Якщо не вичавити зайву рідину, то деруни вийдуть тонкими та водянистими. Проте тут важливо не перестаратися, дже якщо повністю вичавити всю рідину, то деруни вийдуть сухими та жорсткими.

Для чого додавати борошно в деруни?

Буває так, що картопля виділила забагато соку після того як її мілко натерли. У такому випадку навіть вичавлювання може не допомогти. Тому до страви можна додати трохи борошна. Тут також важливо не перестаратися, адже борошно може зробити ваші деруни "резиновими". Щоб цього не сталося, краще взагалі додати до картоплі трохи крохмалю замість борошна.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...