Чим корисний ромашковий чай і чим шкідливий - несподівані відомості про напій здивують

Здається, що на сотня тисячах кухонь - де-небудь в глибині шаф і шафок-‒ є більш-менш великі запаси ромашкового чаю. Але як його потрібно пити, кому і як часто - це питання не таке просте, як здається на перший погляд, передають Патріоти України.

Чим корисний ромашковий чай

По-перше, кажуть експерти, такий чай допомагає боротися із запаленнями. Справа в тому, що в ромашці містяться велика кількість речовин під назвою "альфа-бісаболол" і "матрицин", що володіють протизапальною дією і легко сприймаються тілом.

По-друге, такий чай помітно покращує сон. Ще одна перевага - якщо людина щовечора зможе випивати чашку ромашкового чаю, то в більшості випадків це допоможе йому набагато краще засипати. Як свідчать свіжі дослідження - вся справа в кольорах ромашки (їх активний інгредієнт "апігенін" помітно заспокоює і працює як м'яке снодійне).

По-третє, чай з ромашки помітно покращує колір шкіри на обличчі. Антиоксиданти в ній зазвичай роблять шкіру набагато більш пружною, а також надають їй здоровий тон і сяйво. Крім того, чай з неї більшою мірою допомагає боротися з пігментними плямами.

По-четверте, такий чай в помітною мірою знижує занепокоєння. Всі речовини, які є в ромашці, швидко стимулюють дію певних амінокислот в мозку, що забезпечують психоемоційний баланс.

По-п'яте, чай з ромашки допомагає жінкам полегшити проблеми з травленням, а також з менструальним циклом. Ромашковий чай може бути корисний і при метеоризмі, діареї та інших проблемах з шлунково-кишковим трактом. Інгредієнти, які містяться в ромашці, в помітній мірі розслаблюють м'язи кишечника, а також роблять краще його перистальтику. Також такий чай чинить спазмолітичну дію під час менструальних спазмів.

Кому не можна пити чай з ромашки

Але, незважаючи на все вищесказане, варто пам'ятати, що чай з ромашки може бути пристойним допоміжним засобом, але ніяк не основними ліками. До того ж, напої на ромашковій основі можна вживати аж ніяк не всім людям.

Наприклад, її не рекомендується пити жінкам під час вагітності. Тут проблема в тому, що така рослина стимулює роботу яєчників і це, в свою чергу, призводить до підвищення рівня гормону естрогену в крові. У свою чергу, така ситуація може привести до серйозних проблем з плодом.

Далі - безліч наукових досліджень продемонстрували, що тривале вживання напоїв з ромашкою (чаю – в першу чергу) у великих кількостях може стати причиною алергічних реакцій, порушень в роботі кишечника, запаморочення, блювоти і проблем з м'язовим тонусом.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...