Чим мити пластикові контейнери для їжі - прості способи позбутися запаху

Пластикові контейнери - це зручні ємності для зберігання різних продуктів. Так, запахи не розповсюджуються по кухні чи холодильнику, а їжа не "обвітрюється", передають Патріоти України.

Але харчовий пластик, з якого зроблені контейнери, важко відмити від стійкого бруду, жиру та неприємного аромату. OBOZREVATEL знайшов дієві способи, які допоможуть впоратись з цим.

Сода

З часом контейнери можуть жовтіти або з'являється сірий наліт від яскравих спецій, в яких готувалась їжа або від продуктів, що мають насичений пігмент. Хоч ємність все ще придатна до використання, але вже має непривабливий вигляд. Щоб цього позбутися можна зробити розчин з харчової соди.

Налийте в миску стільки води, щоб туди можна було занурити контейнери. На один літр рідини додавайте дві столові ложки соди. Все це ретельно перемішайте та залиште пластикові контейнери у розчині на 30-45 хвилин. Потім промийте під проточною водою і ємності знову готові до використання.

Якщо плями все одно залишились, то намочіть чистий кухонний рушник у розчині з содою та повністю оберніть ним контейнер. Залиште так на 30 хвилин і промийте водою.

Оцет

Білий оцет допоможе видалити застарілий бруд та позбудеться неприємного запаху. Для цього наберіть у миску теплу воду, щоб вона покривала контейнери та додайте 3-4 столові ложки оцту. Залиште так на пів години.

Також можете налити розчин всередину контейнера та накрити його кришкою. Потім ретельно промийте посуд водою.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...