Чим підгодувати перець та баклажани перед висадкою в ґрунт - ефективні народні засоби

Перець і баклажани перед висадкою в ґрунт потрібно підгодувати, щоб вони швидше прийнялися і добре росли. Досвідчені городники рекомендують використовувати натуральні засоби, передають Патріоти України.

Протягом весняно-літнього сезону баклажани та перці потрібно удобрювати досить часто. Залежно від стану ґрунту можна проводити 3-5 підживлень з інтервалом у два тижні. Добрива необхідно розчиняти у теплій воді, температура готових розчинів має бути приблизно 22-24°С.

Перше підживлення, як правило, здійснюється через 2 тижні після висадки розсади на грядку, коли рослина остаточно закріпилася на новому місці, і коріння починає шукати в ґрунті поживні речовини. Головна особливість підживлення перців та баклажанів полягає в тому, що вони проводяться завжди під корінь.

Після пересадки розсади в ґрунт можна удобрити її настоєм кропиви або інших трав. Також можна взяти свіжоскошену траву без насіння, залити її водою та поставити у тепле місце на тиждень. Потім потрібно процідити настій, розвести водою у співвідношенні 1:5 і поливати перець і баклажани під корінь.

Добрива для перців

  • На 1 квадратний метр 30-40 г суперфосфату і 15 г хлористого калію.
  • На 1 квадратний метр 30-40 г суперфосфату і 30 г деревної золи.
  • У кожну лунку виливається літр підігрітого до 35-40 ° С розчину коров'яку (0,5 літра коров'яку на 10 літрів води). Безпосередньо перед висадкою в лунку можна додати 200 г суміші із землі та перегною 1:1.

Добрива для баклажанів

  • На 1 квадратний метр береться 30 г суперфосфату, 15 г сірчанокислого амонію і 15 г хлористого калію.
  • На 1 квадратний метр потрібно взяти 30 г суперфосфату, 15 г сірчанокислого амонію і 30 г деревної золи. У лунку перед висадкою розсади викладається 400 г землеперегнійної суміші

Гості пальчики оближуть! Неймовірний рецепт запеченої качки

субота, 18 травень 2024, 12:15

Запечена качка вже давно перестала бути святковою стравою. Її часто готують на вечерю або на недільний обід із родиною чи друзями. І звичайно, хочеться, щоб вона була м’яка, ароматна, танула у роті. За цим рецептом вона буде саме такою. Качку потрібно ...

Це справді працює! Вчені назвали дієту, що допоможе зменшити симптоми стресу і тривожності

субота, 18 травень 2024, 11:30

Дослідження Університету Південної Австралії показало, що середземноморська дієта може зменшити симптоми стресу та тривоги. Провідна дієтологиня і дослідниця, доктор Еванджелін Манціоріс сказала, що дослідження «показує, що коли люди похилого віку дотр...