Чим підживити полуницю навесні, щоб зібрати щедрий урожай - рецепт простого та ефективного засобу

Полуниця - досить вибаглива рослина на городі, яка потребує догляду. Перший весняний урожай ягід залежить багато в чому від погодних умов, ґрунту, а також підживлення рослини, передають Патріоти України.

Якщо полуниця цвіте, а ягід дає мало, причиною може бути брак запилення і відсутність бджіл. Якщо в момент цвітіння полуниці часто йдуть дощі - це призводить до нестачі запилення, адже дощ заважає комахам.

Відсутність урожаю також може говорити про те, що грядка полуниці просто застаріла, адже її оптимальний термін 3-4 роки, після чого полуницю потрібно пересаджувати в інше місце. Ще однією поширеною причиною відсутності плодів можуть стати погодні умови минулої зими. Сильних заморозків деякі сорти полуниці не переживають і гинуть.

Як доглядати за полуницею навесні

Важливо враховувати, що добрива вносять тільки з другого року життя кущів полуниці. Як тільки зійде сніг та потеплішає, відразу можна полити кущі настоєм кропиви, попередньо настоявши його 3-4 дні.

З середини квітня можна починати очищати кущики полуниці від сухого і болючого листя і розпушувати землю, щоб коренева система стала швидше рости.

Потім варто вперше удобрити кущі. Зробити це можна за допомогою розчину сечовини або коров'яку (1 ч. л. на 10 л води). Це найефективніший засіб для підживлення полуниці.

Полуницю також можна обробити за допомогою спеціальних препаратів, які продаються в садових магазинах, але немає нічого кращого, ніж натуральне добриво. Адже в чому тоді сенс вирощувати полуницю самостійно, якщо "хімічні" ягоди можна купити і в магазині

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...