Чим підживити полуницю навесні, щоб зібрати щедрий урожай - рецепт простого та ефективного засобу

Полуниця - досить вибаглива рослина на городі, яка потребує догляду. Перший весняний урожай ягід залежить багато в чому від погодних умов, ґрунту, а також підживлення рослини, передають Патріоти України.

Якщо полуниця цвіте, а ягід дає мало, причиною може бути брак запилення і відсутність бджіл. Якщо в момент цвітіння полуниці часто йдуть дощі - це призводить до нестачі запилення, адже дощ заважає комахам.

Відсутність урожаю також може говорити про те, що грядка полуниці просто застаріла, адже її оптимальний термін 3-4 роки, після чого полуницю потрібно пересаджувати в інше місце. Ще однією поширеною причиною відсутності плодів можуть стати погодні умови минулої зими. Сильних заморозків деякі сорти полуниці не переживають і гинуть.

Як доглядати за полуницею навесні

Важливо враховувати, що добрива вносять тільки з другого року життя кущів полуниці. Як тільки зійде сніг та потеплішає, відразу можна полити кущі настоєм кропиви, попередньо настоявши його 3-4 дні.

З середини квітня можна починати очищати кущики полуниці від сухого і болючого листя і розпушувати землю, щоб коренева система стала швидше рости.

Потім варто вперше удобрити кущі. Зробити це можна за допомогою розчину сечовини або коров'яку (1 ч. л. на 10 л води). Це найефективніший засіб для підживлення полуниці.

Полуницю також можна обробити за допомогою спеціальних препаратів, які продаються в садових магазинах, але немає нічого кращого, ніж натуральне добриво. Адже в чому тоді сенс вирощувати полуницю самостійно, якщо "хімічні" ягоди можна купити і в магазині

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.

Це може здивувати! Як знежирені продукти провокують целюліт

четвер, 25 грудень 2025, 18:47

Попри популярність дієт, що базуються на продуктах з маркуванням "0% жиру", сучасні дослідження в галузі нутриціології та дерматології дедалі частіше вказують на зворотний ефект. Відмова від корисних жирів на користь знежирених аналогів не лише не допо...