Після того, як сходи картоплі сягнуть 15-20 сантиметрів заввишки, зазвичай проводиться перше підгортання картоплі, передають Патріоти України з посиланням на ТС
Ранні сорти картоплі, які підгортати будуть вже в червні, не обробляють інсектицидами, тому що на момент збирання врожаю у картоплі будуть шкідливі речовини. Багато дачників, щоб уберегтися від шкідників та хвороб, вдаються до народних засобів — розповідаємо, які засоби використовують.
Фітофтороз — це ураження листя, стебел, ягід та бульби картоплі. Хвороба інтенсивно розвивається на початку цвітіння. Спочатку з’являються невеликі бурі плями, листя в’яне, чорніє, засихає, під дощем гниє. На нижній поверхні листка навколо плям у вологу погоду або під час роси спостерігають білуватий павутиновий наліт. Попелиця — зелені крихітні глянцеві шкідники розміром до 3 мм оселяються на внутрішньому боці листя рослини, залишаючи на ньому характерний липкий шар.
Личинку жука-ковалика (лускуна) дротяника можна відрізнити від усіх інших личинок за жорстким, як дріт, тілом із лискучими покривами. Картопляний дротяник знищує картоплю нарівні з колорадським жуком. Але якщо колорадського жука можна легко виявити, то дротяник перебуває під землею, тож виявити та знищити його складніше.
Для боротьби з дротяником потрібно приготувати слабкий розчин мідного купоросу в розрахунку 100 г на відро води та оприскувати ним, щоб не обпалити листя, одразу після дощу чи поливу.Способи боротьби з капустянкою
Капустянка звичайна є неприємним шкідником саду та городу. В кінці травня вона виходить на поверхню та приносить потомство. Через місяць вже цілком дозрілі особини починають активно копати та поїдати все на своєму шляху. Особливо капустянка полюбляє солодкі корінці молодої картоплі.
Для боротьби з капустянкою використовують різноманітні приманки:
Засоби оприскування проти колорадського жука
Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...
Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...