Дачникам на замітку! Чим підживити полуницю для рекордного урожаю - добриво, яке ще й захистить від хвороб

Смачні та поживні полуниці дуже корисні для організму. Вони покращують обмін речовин, сприяють нормалізації рівня цукру в крові, позитивно впливають на серцево-судинну систему, прискорюють регенерацію клітин та зміцнюють імунітет, передають Патріоти України.

До складу полуниці входять вітаміни групи В, А, С, Е, РР, К, фолієва кислота, калій, кальцій, магній, натрій, цинк, клітковина та пектини.Які хвороби можуть зіпсувати урожай полуниці

Полуниця потребує особливого захисту від хвороб. Нерідко її вражає борошниста роса – хвороба, спричинена паразитними грибами. Борошниста роса виглядає як білий, спершу трохи схожий на павутинний наліт, який проявляється на молодих листях, пагонах та навіть плодах. Листя швидко темніє і сохне, а уражені ягоди псуються та опадають.

Тому досвідчені городники знають, як важливо обробляти полуницю від хвороб. Є один дуже давній і популярний у народі лайфхак. Потрібно лише використати зеленку у якості антисептичного засобу.

Чим підживити полуницю

Щойно з’являється рання зав’язь полуниці під час цвітіння, слід обробити їх зеленкою. Це стане дієвою профілактикою від сірої гнилі та борошнистої роси.

Отже, переходимо до детального рецепту добрива. Беремо велику ємність, наливаємо у неї 1 л молока та флакон зеленки. Ретельно перемішуємо, та заливаємо заготовку відром води. Даємо засобу трохи часу, щоб настоятися і обприскуємо посадки. Поливати полуниці вищезазначеним способом можна тричі за сезон, але не частіше 1 разу на 10 днів.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...