Дачникам на замітку! Коли треба сіяти помідори, щоб отримати гарний урожай

Помідор – досить популярна культура, яку не всі люблять вирощувати через деякі складнощі цього процесу, передають Патріоти України.

Найпоширеніше питання, яке хвилює багатьох: коли ж краще сіяти помідори, щоб потім отримати міцну розсаду і гарний урожай. Відомий садівник Монті Дон на своєму сайті порадив сіяти помідори двома партіями: першу – в лютому, а іншу – в березні або навіть у квітні, щоб відстрочити врожай і застрахуватися від поганої погоди.

Помідорам потрібна температура ґрунту 18C, щоб прорости, тому приготуйтеся висаджувати їх наприкінці лютого, якщо у вас є теплиця, або наприкінці березня, якщо ви плануєте вирощувати їх на вулиці.

Також можна посадити в горщики і поставити на тепле підвіконня, але при цьому їх потрібно буде накрити, щоб зробити їхнє середовище настільки ж вологим.

Як тільки почнуть з’являтися сходи, не забудьте відкрити їх. Найкращий спосіб забезпечити правильний ріст розсади помідорів — це дати їй достатньо яскравого світла, тому що якщо вона не отримає достатнього освітлення, вона виросте слабкою з меншою кількістю плодів і буде більш сприйнятливою до хвороб.

Коли у розсади помідорів з’являться перші справжні листки, які є другим набором після насіннєвих, настав час пересадити їх у більші контейнери.

Важливо заздалегідь спланувати, щоб ваша розсада помідорів мала достатньо місця, тепле середовище та багато сонячного світла, щоб гарантувати отримання великих щедрих урожаїв пізніше влітку.

Не дайте себе обдурити: ТОП-5 ознак підробленого парфуму, які може помітити навіть недосвідчений покупець

четвер, 9 жовтень 2025, 12:15

Купівля парфумів часто перетворюється на лотерею: справжній аромат чи підробка? Астрологи моди і експерти з косметики радять звертати увагу на деталі, які видають підробку навіть на перший погляд, передають Патріоти України. На що варто звернути увагу:...

Це може здивувати! ТОП-8 продуктів, які викликають головний біль

четвер, 9 жовтень 2025, 9:55

Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...