Дачникам на замітку! П’ять поширених помилок у садівництві, яких слід уникати навесні

Весна вже настала, а це означає, що багато українців почнуть думати про те, щоб вийти в сад для завершення або початку якоїсь роботи. Експерт поділився кількома поширеними помилками в садівництві, яких варто уникати цього року, передають Патріоти України.

Березень — ідеальний час, щоб почати підготовувати сад до нового сезону: від запровадження нових рослин до видалення непривабливих бур’янів. Для початку це може бути надзвичайно важко. Щоб допомогти, Браян Девенпорт, власник і співзасновник The Solar Centre, поділився деякими поширеними помилками, які допускають багато людей під час садівництва, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

1. Не починайте з масштабного

З настанням весни може виникнути спокуса піти на все та купити кілька рослин у горщиках, а також квіти для бордюру. Однак догляд за багатьма різними рослинами з різними потребами може бути складним завданням і часто закінчується тим, що вони дуже швидко гинуть. Браян сказав: «Якщо ви починаєте з нуля, подумайте про те, щоб вибрати кілька рослин, які не потребують догляду, як-от декоративні трави або лаванда. Або якщо ви нервуєте через свої зелені пальці, почніть працювати на доріжці або патіо. Успішне завершення невеликих проєктів допоможе вам почуватися впевненіше, коли ви будете готові взятися за щось трохи більше».

2. Вибір неправильного місця для квітів

Вибір різноманітних квітів різного розміру та кольору може бути дуже веселим досвідом, особливо коли йдеться про весну. Однак не всі рослини добре ростуть у будь-якій частині саду, одні потребують повного сонця, а інші люблять тінь.

Експерт пояснив: «Щоб уникнути дорогої помилки, спочатку складіть план свого саду. Зверніть увагу на те, які ділянки вашого саду більш тінисті, ніж ті, на які потрапляє пряме сонячне світло. Це полегшить вибір рослин, які процвітатимуть у вашому просторі». Розміщення рослин в умовах слабкого освітлення, коли їм потрібне повне сонце, вб'є їх, і навпаки.

3. Не дозвольте бур’янам захопити сад

Прополка — це робота, яку потрібно виконувати протягом року, навіть у зимові місяці, якщо бур’яни з’являються нізвідки. Якщо їм дозволити захопити весь газон, то патіо та бордюри можуть виглядати непривабливо, і позбутися їх усіх може бути надзвичайно важко.

4. Створіть зону одного поливу

Деякі рослини, зернові культури та квіти люблять підтримувати вологість, тоді як інші не проти попрацювати трохи довше між поливами. Однак це може залежати від пори року та типу рослини, тому важливо знати, як часто їх поливати. Експерт продовжив: «Знати, як часто поливати, може бути складно, оскільки це залежатиме від типу погоди. У спекотні періоди деякі рослини потребують поливу один раз на день, а інші можуть обходитися без води кілька тижнів». Плануючи свій сад, розташуйте рослини зі схожими потребами поруч, щоб ви могли дотримуватися графіка поливу для різних ділянок саду.

5. Доречно використовуйте хімічні пестициди

Використання хімічних пестицидів у саду може допомогти швидко знищити шкідників, але вони також можуть завдати шкоди іншим тваринам, які відвідують сад. За словами професіонала, їх слід використовувати лише в крайньому випадку, і є багато інших методів, які слід спробувати в першу чергу.

Треба всього чотири інгредієнти! Як приготувати домашній сир

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:12

Приготувати домашній сир вдома зможе кожна господиня. Це зовсім не складно. Всього 4 інгредієнти та 15 хв вашого часу - і на вашому столі буде ніжний і щільний сир, передають Патріоти України. Ось ці 4 інгредієнти:Молоко – 1 літрСіль – 1 ст. л.Яйця – 3...

Щоб пішло на користь: Топовий експерт назвав правильний час для першої чашки кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:40

Багато людей практично живуть на кофеїні, часто навіть не найпалкіші кавомани хапаються за чайник зразу після пробудження або щоб побороти занепад сил після обіду. Видання Express пише, що пити каву відразу після сну то не найкраща ідея. Рекс Ісап, ген...