
Огірки люблять до себе не менш дбайливого ставлення, ніж помідори чи інша городина.
Тому перед висадкою насіння огірків у ґрунт потрібно докласти максимум зусиль для того, щоб позбавити майбутній урожай хвороб, адже більшість з них (зокрема, патогенні грибки) поширюються через посадковий матеріал.
Робиться це через процедуру замочування насіння перед посадкою. Такий підхід рекомендують всі ведучі агрономи, впевнені автори Youtube-каналу для городників.
Крім того, замочування насіння допомагає підвищувати його біологічну активність, і виступає як активатор росту.
Науково доведено, що з насіння, яке замочується у спеціальних розчинах, виростають тільки міцні та врожайні рослини. Існує багато розчинів для замочування насіння огірків та інших рослин, але перш за все можна зупинитися на цих.
Хлоргексидин. В ньому рекомендується замочити насіння на 10−15 хвилин. Це робиться для того, щоб ліквідувати патогенні спори, якщо вони є у насіння. Тим самим мінімізується ризик розповсюдження різноманітних хвороб.
Бурштинова кислота. Вона добре діє на насіння огірків, дає укріплення насінню, прискорює проростання рослин. Для приготування розчину необхідно в 100 мл води розчинити 1 грам бурштинової кислоти. Насіння завернути в тканину й залишити у розчині на 12−14 годин.
Гумат калію дуже добре діє на огірки. Він стимулює обмінні та біохімічні процеси у насіння. Це зміцнює імунітет майбутної рослини. Для обробки насіння необхідно розчинити в 200 мл воді 1 чайну ложку гумату калію, просочити тканину й загорнути в неї насіння. Залишити на добу
М’ясо - важливе джерело білка, заліза та вітамінів групи B, але не всі його види однаково корисні. Деякі сорти й способи приготування можуть підвищувати ризик серцевих захворювань, онкології та проблем із травленням, передають Патріоти України. Це — на...
Візуальні та особистісні тести, засновані на оптичних ілюзіях, є популярним трендом в інтернеті, оскільки вони дають можливість швидко зануритися у самопізнання та викликати цікаве обговорення серед друзів. Проходження таких тестів дозволяє користувача...