Дачникам на замітку! Замочіть насіння огірків перед посадкою у цьому розчині - вони точно не будуть хворіти

Огірки люблять до себе не менш дбайливого ставлення, ніж помідори чи інша городина.

Тому перед висадкою насіння огірків у ґрунт потрібно докласти максимум зусиль для того, щоб позбавити майбутній урожай хвороб, адже більшість з них (зокрема, патогенні грибки) поширюються через посадковий матеріал.

Робиться це через процедуру замочування насіння перед посадкою. Такий підхід рекомендують всі ведучі агрономи, впевнені автори Youtube-каналу для городників.

Крім того, замочування насіння допомагає підвищувати його біологічну активність, і виступає як активатор росту.

Науково доведено, що з насіння, яке замочується у спеціальних розчинах, виростають тільки міцні та врожайні рослини. Існує багато розчинів для замочування насіння огірків та інших рослин, але перш за все можна зупинитися на цих.

Хлоргексидин. В ньому рекомендується замочити насіння на 10−15 хвилин. Це робиться для того, щоб ліквідувати патогенні спори, якщо вони є у насіння. Тим самим мінімізується ризик розповсюдження різноманітних хвороб.

Бурштинова кислота. Вона добре діє на насіння огірків, дає укріплення насінню, прискорює проростання рослин. Для приготування розчину необхідно в 100 мл води розчинити 1 грам бурштинової кислоти. Насіння завернути в тканину й залишити у розчині на 12−14 годин.

Гумат калію дуже добре діє на огірки. Він стимулює обмінні та біохімічні процеси у насіння. Це зміцнює імунітет майбутної рослини. Для обробки насіння необхідно розчинити в 200 мл воді 1 чайну ложку гумату калію, просочити тканину й загорнути в неї насіння. Залишити на добу

Лікарі з'ясували вік, в якому треба припинити пити алкоголь, інакше...

п’ятниця, 9 травень 2025, 15:35

Вживання алкоголю для багатьох людей є цілком звичною річчю. Однак, хоча помірне споживання зазвичай не є шкідливим, лікар Річард Рестак у своїх роботах визначив, що воно може бути шкідливим для мозку після досягнення певного віку, передають Патріоти У...

А ви це знали? Навіщо французи миють хліб

п’ятниця, 9 травень 2025, 15:05

Так, усі звикли мити овочі, фрукти, крупу та інші продукти перед приготуванням і вживанням. Однак професійні французькі кухарі також радять мити хліб, і ось навіщо, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Виявляється, що хліб також можна мити, ...