День Іоанна Хрестителя: Що не можна робити в цю дату - головні прикмети 20 січня

20 січня українці відзначають день Хрестителя Іоанна, який встановлений на честь Іоанна Предтечі, або Хрестителя. Він безпосередньо слідує за святом Хрещення Господнього, або Богоявлення, зазначають Патріоти України.

Пророк Іоанн Хреститель, після Діви Марії, шанований святий. Згідно з Євангелієм, він був сином священика Захарії (з роду Аарона) і праведної Єлизавети (з роду царя Давида).

Історія свідчить, що його батьки жили близько Хеврона (в Нагірній країні), на південь від Єрусалиму. Він припадав по материнській лінії родичем Господа Ісуса Христа і народився на шість місяців раніше Господа.

Прикмети цього дня

  • У цей день обов'язково натщесерце випивали водохресну воду. Таким чином можна було зберегти здоров'я на довгий час.
  • Тим, хто народився 20 січня, рекомендується носити бурштин - саме цей камінь буде оберегом: приносити удачу і зберігати від негараздів.
  • Якщо в цей день йде дощ, то варто очікувати хорошого врожаю зернових.
  • Якщо 20 січня хрестити малюка, то він буде щасливим.
  • Якщо в цей день ви побачили мишу, то це говорить про швидке поповнення в родині.

З цього дня переставали діяти деякі заборони: знову можна було прясти, ткати, шити вовняними нитками, різати худобу. На Івана наші предки здійснювали обрядове годування худоби. Домашніх тварин пригощали хлібом з сіллю або млинцями, "щоб добре водилися".

Що не можна робити в цей день

Закінчення свят означало повернення до звичного життя. На посиденьки потрібно було приходити з роботою:"Після Івана Предтечі хто не працює, того б'ють у плечі". Однак в деяких місцях день все ще був святковим, ніякі роботи не виконувалися.

Іванов день категорично заборонено вмиватися, бо змивається захист, і людина може бути схильний до обману.На Русі період з Різдва до Масляної масово грали весілля. Доброю прикметою вважалося укласти союз саме на Іоанна Хрестителя.

Точність здивує! Цей психологічний тест за картинкою розкриє ваші бажання

четвер, 25 квітень 2024, 14:13

Психологічні тести за картинкою ніколи не втратять своєї актуальності. Вони не тільки допомагають розібратися в хитросплетіннях людської душі, а й можуть відчинити двері, за якими приховані таємні бажання, передають Патріоти України. Деталі. Зображена ...

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...