Дешево й ефективно! Як видалити плями з матраца - секрети досвідчених господинь

Утримувати матрац у хорошому стані дуже важливо для того, щоб він прослужив вам якнайдовше, передають Патріоти України.

Доглянутий матрац може прослужити вам до десяти років, і якщо ви придбали високоякісний матрац, важливо правильно його доглядати. Але випадковості трапляються, і іноді на матраці з’являються плями.

Подробиці

В ідеалі пляму потрібно нейтралізувати одразу після того, як вона з’явилася. Це потрібно для того, щоб досягти найкращого результату. Але не засмучуйтесь, навіть якщо ви не відразу помітили, що у вас на матраці утворилася пляма. Її усунення не завдасть вам особливого клопоту, природно, при правильному підході.

Незалежно від того, чи у вас матрац з піни з пам’яттю або матрац з пружинами,є методи, які ви можете застосувати, щоб позбавитися стійкої плями і освіжити ваш матрац.

Як часто потрібно видаляти плями з матраца

На думку експертів, чищення матраца має проводитися не рідше двох разів на рік. Це гарантує те, що бактерії, бруд та сміття не потраплятимуть на матрац і він прослужить вам довгі роки. Але що робити, якщо ви виявили на матраці непривабливу пляму?

Будь-яку пляму слід видаляти, як тільки ви її виявили, чи то відразу після появи або через кілька тижнів, коли ви міняєте постільну білизну.

Свіжу пляму легше відіпрати, ніж ту, яка утворилася кілька днів тому. Тому візьміть за звичку перевіряти матрац кожного разу, коли ви міняєте постільну білизну (в ідеалі щотижня), щоб переконатися, що на матраці немає плям.

Ось що вам знадобиться для видалення плям з матраца:

  • Щітка
  • Серветка з мікрофібри
  • Харчова сода
  • Оцет
  • Посудне мило
  • М’яка щітка
  • Ручний пилосос
  • Придбаний у магазині ензимний очищувач (необов’язково)

Перш ніж ви задумуєтесь про заміну сильно забрудненого матраца, прочитайте, як видалити навіть застарілі плями і надати матрацу абсолютно нового вигляду.

Крок 1: Промокніть пляму

Якщо ви помітили пляму відразу ж, як тільки вона з’явилася, ні в якому разі не тріть її. Візьміть рушник із мікрофібри і акуратно промокніть пляму. Ми рекомендуємо уникати паперових рушників, особливо при рідких плямах, але в крайньому випадку підійде будь-що, що є під рукою.

Крок 2: Пропилососити матрац

Незалежно від того, чи ви виявили пляму відразу ж, як тільки вона з’явилася, або вона вже висохла, настав час пропилососити матрац. Візьміть ручний пилосос або насадку, яка дозволить вам легко зібрати бруд та сміття з матраца.

Ми рекомендуємо робити це принаймні щомісяця, але це ключовий крок, який потрібно виконати, перш ніж намагатися впоратися з плямою. Навіть якщо бруд не є частиною поточної проблеми, це чудовий спосіб звести кількість пилу до мінімуму та продовжити термін служби матраца.

Крок 3: Розпиліть розчин оцту

Ваш наступний крок трохи залежатиме від типу плями. Якщо ви виявили пляму і не можете визначити як вона утворилась, почніть із цього. Візьміть порожню пляшку з розпилювачем і змішайте одну частину теплої води з однією частиною оцту та щіпкою мила. Перемішайте суміш і розпорошіть її безпосередньо на забруднену ділянку. Залиште розчин на 10 хвилин або довше, якщо пляма стара, а потім акуратно промокніть пляму. Якщо ви видалили пляму, чудово! Зачекайте, доки матрац повністю висохне, перш ніж знову надягати постільну білизну.

Крок 4: Подумайте про покупний засіб для чищення

Якщо у вас немовлята і вони забруднили матрац, то, можливо, вам може допомогти ензимний очищувач. Придбаний в магазині засіб для видалення сечі або інших рідин з тканини допоможе запобігти проникненню запахів вглиб матраца.

Крок 5: Посипте харчовою содою

Після того, як розчин зробить свою справу і ви видалите пляму, посипте матрац харчовою содою. Це допоможе запобігти появі плісняви і зменшить ймовірність того, що запахи залишаться на матраці. Залишіть харчову соду мінімум на 10 хвилин, а потім пропилососьте.

Крок 6: Завжди давайте матрацу висохнути на повітрі

Незалежно від того, який у вас матрац, завжди давайте йому повністю висохнути, перш ніж знову застилати постіль. Використання мінімальної кількості рідини для очищення плями допоможе уникнути появи плісняви та грибка, а провітрювання дасть матрацу можливість подихати.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...