
Британські науковці виявили, що куркума-— популярна приправа, може стати природною зброєю у боротьбі з раком кишечника, передають Патріоти України.
Дослідження Університету Лестера показало, що куркумін — активна речовина, яка надає куркумі яскравого помаранчевого кольору — блокує ріст ранніх ракових клітин у кишечнику та перетворює їх на менш агресивні.
«Куркумін "відключає" білок, необхідний клітинам для поширення. Це може запобігти виникненню пухлин», — йдеться у публікації журналу Cancer Letters.
Вчені провели лабораторні досліди на тканинах кишківника, а також тести на мишах із навмисно викликаними пухлинами. Результати:
— зменшення росту пухлин,
— продовження тривалості життя тварин.
Добова доза, еквівалентна використаній у дослідженні, — 1,5–2 г чистого куркуміну
Вміст куркуміну в куркумі — лише 2–5%
Це означає, що для такої дози треба з’їсти 40–100 г куркуми на день — що нереалістично з їжею, тому використовують концентровані добавки.
Куркума вважається безпечною, нетоксичною та доступною — і потенційно може стати ідеальним елементом профілактики раку, особливо для тих, хто в групі ризику.
У Великій Британії щороку діагностують близько 44 000 випадків раку кишечника. Це приблизно 1 людина кожні 12 хвилин.
Проте Cancer Research UK попереджає: хоча результати перспективні, потрібні масштабніші дослідження, аби офіційно підтвердити дієвість куркуміну в лікуванні чи профілактиці раку у людей.
Мрієте про щастя, яке не залежить від обставин, а живе у вас щодня? Щастя - це не вічний стан, а здатність бачити хороше в простих моментах. Щасливі люди не мають менше проблем, вони просто дивляться на них інакше — з вдячністю, надією та позитивним на...
Кислі мандарини взимку – звична проблема, навіть коли плоди виглядають ідеально. Часто вони потрапляють на полиці недозрілими, тому мають яскравий аромат, але недостатньо солодкий смак. Викидати їх не потрібно, адже є прості способи покращити смак уже ...