Доступний всім! Лікарі назвали простий квітковий чай, який корисний для нашого серця

Більшість українців полюбляють пити чаї. Тому, якщо ви хочете не лише насолодитися смаком, але й отримати користь для свого організму, спробуйте один квітковий чай. Він дуже корисний для серця і судин.

Йдеться про чай з червоної конюшини. Цей напій готують з листя та квітів рослин. Вони містять велику кількість ізофлавонів, які є естрогеноподібними сполуками, вітамінів і мінералів, зокрема, вітаміну С, калію, кальцію, магнію і фосфору.

Навіщо пити чай з конюшини? Насамперед, кажуть лікарі, він має протизапальні властивості, а ще містить ряд імуностимулюючих поживних речовин та мінералів, які допомагають покращити стан за псоріазу, екземи, різноманітних роздратувань на шкірі.

Завдяки наявності естрогеноподібних сполук чай з конюшини додатково допомагає зміцнити кістки. В ньому міститься велика кількість кальцію та інших мінералів, які потрібні під час боротьби з остеопорозом.

Дослідження також показали, що чай з червоної конюшини активно знижує рівень "поганого холестерину" (ЛПНЩ) в організмі. Нагадаємо, що він викликає такі серйозні стани як атеросклероз, інсульт, інфаркт, різні серцево-судинні захворювання.

Якщо регулярно пити цей квітковий чай, можна значно зменшити навантаження на серце, адже напій відомий своїми властивостями, які розріджують кров. А це в свою чергу запобігає ризику утворення тромбів.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...