Дрібничка, яка може врятувати життя: Навіщо взимку потрібно знімати верхній одяг в автомобілі

Взимку водіям перед тим, як сісти за кермо, потрібно в обов'язковому порядку зняти зимовий одяг. Пасажирам теж рекомендують так чинити. Таку заяву зробили представники німецького автомобільного клубу ADAC, зазначають Патріоти України.

У Німеччині автомобільний клуб ADAC провів тест, який показав, що верхній зимовий одяг обмежує водія та пасажирів у рухах, та створює небезпеку для людей при різкому гальмуванні.

Виявляється, через зимовий одяг між ременем безпеки та тілом людини залишається невеликий проміжок. Тому під час ДТП ремінь безпеки глибоко врізається у живіт. В результаті може пошкодитись кишечник, печінка і навіть виникнути внутрішня кровотеча. Тести показали, що особливо високому ризику в цьому випадку піддаються діти та підлітки.

Німецькі фахівці провели дослідження того, як зимовий одяг впливає на водія та пасажирів при ДТП, з імітацією повсякденної дорожньої ситуації. Автомобіль з манекенами дорослих та дітей, одягнених у зимовий одяг та пристебнутих ременями безпеки, розігнали до 16 км/год, а потім його різко зупинили.

Для того, щоб знизити ризик травми при ДТП, експерти рекомендують водіям і пасажирам взимку не перебувати в машині у верхньому одязі. Цій пораді легко наслідувати. Якщо з якоїсь причини зняти верхній одяг неможливо, то рекомендується ремінь безпеки пристібати під зимовим одягом.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...