Під час Масляної хочеться радувати родину незвичними млинцями і начинками. Якщо ви вже пробували робити налисники з солодкою начинкою, рекомендуємо звернути увагу на картопляні млинці, передають Патріоти України.
Інгредієнти для млинців: картопля (400 г), борошно (150 г), молоко (350 мл), яйця (3 шт.), часник (1 зубчик), зелень (пучок), сіль, чорний перець, олія рослинна (3-4 ст. л.).
Інгредієнти для начинки: яйця (4 шт.), лосось слабосолений (100 г), сметана (1 ст. л.), зелень, сіль, перець.
Приготування:
Для тіста на млинці беремо яйця, збиваємо їх з сіллю, додаємо молоко, рослинну олію, перець і борошно. Все ретельно перемішуємо.
Всю зелень миєму під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно нарізаємо і ділимо на дві частини - одну в тісто, а другу залишаємо для начинки.
Часник чистимо, пропускаємо через прес.
Картоплю миємо, чистимо, тремо на терці, зливаємо з неї зайву рідину.
Додаємо до тіста зелень, часник і натерту картоплю.
Розігріваємо сковороду з олією, виливаємо один ополоник тіста і смажимо млинець з двох сторін. Потім робимо ту ж процедуру, поки не закінчиться тісто.
Для начинки необхідно зварити 4 яйця вкруту. Потім чистимо їх і дрібно нарізаємо.
Слабосолений лосось нарізаємо кубиком.
Змішуємо яйця, лосось, зелень, сметану, солимо, перчимо.
Накладаємо начинку на готові млинці та загортаємо їх.
Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....
У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...