Дуже смачно! Як замаринувати гриби маслюки на зиму: Простий рецепт

Осінь у багатьох асоціюється із сезоном "тихого полювання" - тобто збиранням грибів, які потім можна законсервувати. І якщо ви вже пробували маринували гриби-лисички, на цей раз поекспериментуйте з маслюками, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти на 1 банку ємністю 500 мл: маслюки (1 кг), вода (200 г), оцет столовий 9% (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), перець духмяний (3 шт.), лавровий лист (1 шт.), гвоздика (2 шт.).

Приготування:

Спочатку необхідно почистити маслюки: знімаємо темну шкірку з капелюшка, потім очищаємо ніжку від плівки. Якщо гриби великі, нарізаємо їх на 2-4 частини.

Потім миємо маслюки в холодній проточній воді. Складаємо їх у велику каструлю, заливаємо відфільтрованою водою так, щоб вона повністю покрила гриби, і ставимо на плиту.

Чекаємо, поки вода закипить, а потім проварюємо маслюки близько 20-30 хвилин. Періодично потрібно знімати з поверхні ложкою піну.

Поки варяться гриби, підготуємо банки і кришки для консервації. Промиваємо банки в проточній воді з содою або миючим засобом, а потім стерилізуємо в духовці, на паровій бані або в мікрохвильовій печі.

Для цієї заготовки підійдуть невеликі банки, тому найзручніше це зробити в мікрохвильовці. Наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-7 хвилин. Кришки кип'ятимо у воді близько 5-10 хвилин.

Відкидаємо зварені гриби маслюки на сито, чекаємо, поки стече зайва рідина. Потім розкладаємо їх у стерильні банки.

Готуємо маринад: у невелику каструлю кладемо сіль, лавровий лист, перець, гвоздику, заливаємо все водою і оцтом. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і даємо прокипіти близько 1-2 хвилин.

Наливаємо киплячий маринад у банку з грибами. Потім беремо велику каструлю, дно якої вистилаємо рушником або відрізом тканини. Ставимо в неї банку і заливаємо водою майже до самого верху і доводимо її до кипіння. Стерилізуємо на слабкому вогні близько 20 хвилин.

Потім акуратно виймаємо банку з грибами - притримуючи її прихваткою або рушником, щоб не обпектися. Закриваємо або закочуємо її кришкою.

Перевертаємо банку догори дном, накриваємо теплою ковдрою або пледом і залишаємо до тих пір, поки заготовка повністю не охолоне. Потім прибираємо її в прохолодне місце, а взимку насолоджуємося смаком.

А ви це знали? Чому господині додають соду до гречки

субота, 4 травень 2024, 9:12

Хочете, щоб гречана каша була розсипчастою, ароматною та з легким червоним відтінком? Додайте всього лиш дрібку соди, але в правильний час під час варіння, передають Патріоти України. Щоб гречка була не водяниста, а розсипчаста, треба варити її у воді...

Не лише м'ясом: Чим замінити ковбасу в салаті "Олів’є"

субота, 4 травень 2024, 8:15

Більшість з нас впевнені, що ковбаса є класичним компонентом салату олів’є, але це помилка. Раніше господині готували страву з іншими інгредієнтами, передають Патріоти України. Ковбаса є просто дешевим аналогом потрібних продуктів. Тому її можна з лег...