Дуже смачно! Як замаринувати гриби маслюки на зиму: Простий рецепт

Осінь у багатьох асоціюється із сезоном "тихого полювання" - тобто збиранням грибів, які потім можна законсервувати. І якщо ви вже пробували маринували гриби-лисички, на цей раз поекспериментуйте з маслюками, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти на 1 банку ємністю 500 мл: маслюки (1 кг), вода (200 г), оцет столовий 9% (1 ч. л.), сіль (1 ч. л.), перець духмяний (3 шт.), лавровий лист (1 шт.), гвоздика (2 шт.).

Приготування:

Спочатку необхідно почистити маслюки: знімаємо темну шкірку з капелюшка, потім очищаємо ніжку від плівки. Якщо гриби великі, нарізаємо їх на 2-4 частини.

Потім миємо маслюки в холодній проточній воді. Складаємо їх у велику каструлю, заливаємо відфільтрованою водою так, щоб вона повністю покрила гриби, і ставимо на плиту.

Чекаємо, поки вода закипить, а потім проварюємо маслюки близько 20-30 хвилин. Періодично потрібно знімати з поверхні ложкою піну.

Поки варяться гриби, підготуємо банки і кришки для консервації. Промиваємо банки в проточній воді з содою або миючим засобом, а потім стерилізуємо в духовці, на паровій бані або в мікрохвильовій печі.

Для цієї заготовки підійдуть невеликі банки, тому найзручніше це зробити в мікрохвильовці. Наливаємо всередину кожної близько 100 мл холодної води і ставимо їх на найбільшу потужність на 5-7 хвилин. Кришки кип'ятимо у воді близько 5-10 хвилин.

Відкидаємо зварені гриби маслюки на сито, чекаємо, поки стече зайва рідина. Потім розкладаємо їх у стерильні банки.

Готуємо маринад: у невелику каструлю кладемо сіль, лавровий лист, перець, гвоздику, заливаємо все водою і оцтом. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і даємо прокипіти близько 1-2 хвилин.

Наливаємо киплячий маринад у банку з грибами. Потім беремо велику каструлю, дно якої вистилаємо рушником або відрізом тканини. Ставимо в неї банку і заливаємо водою майже до самого верху і доводимо її до кипіння. Стерилізуємо на слабкому вогні близько 20 хвилин.

Потім акуратно виймаємо банку з грибами - притримуючи її прихваткою або рушником, щоб не обпектися. Закриваємо або закочуємо її кришкою.

Перевертаємо банку догори дном, накриваємо теплою ковдрою або пледом і залишаємо до тих пір, поки заготовка повністю не охолоне. Потім прибираємо її в прохолодне місце, а взимку насолоджуємося смаком.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...