Два в одному: Яблучний кремовий пиріг на пісочному тісті з сирною начинкою

Пироги з яблуками - справжня осіння випічка, яку можна готувати на будь-якому тісті. Наприклад, якщо ви любите сухі пироги, тоді зробіть пісочне, якщо любите м'які та пишні - готуйте тісто з содою, розпушувачем або дріжджами. Для пирогів на кшталт "Шарлотки", обов'язково потрібно готувати рідке тісто, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться рецептом смачного яблучного пирога з кремом з сиру, основа якого – пісочне тісто.

Інгредієнти:

Начинка:

  • яблука – 600 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • вершкове масло – 10 г
  • лимонний сік – 2 ст. л.

Тісто:

  • борошно – 300 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • цукор – 80 г
  • олія вершкове – 110 г
  • яйця – 1 шт.
  • дрібка солі, ваніль

Крем:

  • яйця – 1 шт.
  • ваніль – дрібка
  • цукор – 100 г
  • цедра
  • борошно чи крохмаль – 40 г
  • молоко – 350 г
  • сир – 300 г
  • крохмаль – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Тісто: змішайте борошно з розпушувачем, додайте порізане кубиком вершкове масло і розімніть в крихту, після додайте яйце, ваніль і сіль, перемішайте і відправте в холодильник. Після цього готове тісто викладіть у форму, формуючи бортики, наколіть його виделкою.

2. Начинка: яблука помийте, почистіть і поріжте кубиком, обсмажте на вершковому маслі із цукром, щоб вони стали м'якими.

3. Крем: яйця збийте з цукром, ваніллю, сіллю, молоком. Після цього додайте борошно з крохмалем, акуратно перемішайте. Сир перебийте блендером, додайте цедру, перемішайте. Перекладіть яблука в крем і вилийте тісто.

4. Запікайте пиріг до готовності при 180 С.

Дайте йому охолонути і посипте мигдальними пластівцями.

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...

Любите каву? Тоді прочитайте це - лікарі б’ють на сполох

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 13:07

Кава - ароматний, бадьорий і для багатьох незамінний напій для початку дня. Але фахівці попереджають: не сам кофеїн, а те, як саме ви п’єте каву, може завдати шкоди вашому здоров’ю. Від температури напою до добавок - деякі звички виявляються набагато ...