Експерти розповіли, чи корисно пити апельсиновий сік на сніданок

Апельсиновий сік дуже популярний як ранковий напій, при цьому він нерідко позиціонується як здоровий варіант початку дня. Проте, деякі експерти застерігають від щоденного вживання такого соку. Редакція видання Baazar розбиралася, де правда а де вимисел.

Плюси

В апельсиновому соку насправді міститься багато важливих вітамінів та поживних речовин, але також є високий рівень цукру.

Каротиноїди в організмі діють як антиоксиданти, сприяючи зміцненню імунної системи та допомагаючи боротися зі шкідливими речовинами – вільними радикалами. Флавоноїди відповідальні за схожі функції, вони також борються з радикалами та зменшують запалення.

Про користь вітаміну С говорити можна довго: для організму він грає масу важливих функцій, крім іншого він покращує роботу імунної системи, що особливо актуально в період вірусів. Втім, всі ці бонуси для здоров’я можна отримати і з’ївши апельсин.

Мінуси

Насправді в апельсиновому соку міститься майже стільки ж цукру та калорій, як і у газованих напоях. Саме тому навіть такий безневинний з першого погляду напій здатний підняти рівень цукру в крові, що згодом може призвести до серйозних захворювань серця та нирок.

Фахівці зі здорового харчування рекомендують краще їсти фрукти, а не пити свіжі соки. У фруктах міститься клітковина, що уповільнює процес травлення і змушує відчувати ситість. Однак у випадку з соками ви не відчуватимете ситість, при цьому в одній склянці знаходиться сік декількох фруктів і велика кількість цукру.

При проблемах з контролем ваги апельсиновий сік – не найкраще рішення. З цього напою ви отримаєте додаткові калорії, але при цьому не станете їсти менше, тому що почуття ситості так і не настане.

Починати кожен день зі склянки свіжого соку – явно не найвиграшніший для здоров’я варіант. Вживання кілька разів на тиждень такого напою цілком оптимальний варіант, щоб врівноважити всі плюси та мінуси.Апельсиновий сік дуже популярний як ранковий напій, при цьому він нерідко позиціонується як здоровий варіант початку дня. Проте, деякі експерти застерігають від щоденного вживання такого соку. Редакція видання Baazar розбиралася, де правда а де вимисел.

Плюси

В апельсиновому соку насправді міститься багато важливих вітамінів та поживних речовин, але також є високий рівень цукру.

Каротиноїди в організмі діють як антиоксиданти, сприяючи зміцненню імунної системи та допомагаючи боротися зі шкідливими речовинами – вільними радикалами. Флавоноїди відповідальні за схожі функції, вони також борються з радикалами та зменшують запалення.

Про користь вітаміну С говорити можна довго: для організму він грає масу важливих функцій, крім іншого він покращує роботу імунної системи, що особливо актуально в період вірусів. Втім, всі ці бонуси для здоров’я можна отримати і з’ївши апельсин.

Мінуси

Насправді в апельсиновому соку міститься майже стільки ж цукру та калорій, як і у газованих напоях. Саме тому навіть такий безневинний з першого погляду напій здатний підняти рівень цукру в крові, що згодом може призвести до серйозних захворювань серця та нирок.

Фахівці зі здорового харчування рекомендують краще їсти фрукти, а не пити свіжі соки. У фруктах міститься клітковина, що уповільнює процес травлення і змушує відчувати ситість. Однак у випадку з соками ви не відчуватимете ситість, при цьому в одній склянці знаходиться сік декількох фруктів і велика кількість цукру.

При проблемах з контролем ваги апельсиновий сік – не найкраще рішення. З цього напою ви отримаєте додаткові калорії, але при цьому не станете їсти менше, тому що почуття ситості так і не настане.

Починати кожен день зі склянки свіжого соку – явно не найвиграшніший для здоров’я варіант. Вживання кілька разів на тиждень такого напою цілком оптимальний варіант, щоб врівноважити всі плюси та мінуси.

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...