Ферментований буряк - унікальний рецепт. Він повинен бути в вашому холодильнику!

112 років тому Ілля Мечников отримав Нобелівську премію за дослідження, в ході яких було доведено, що так звані "здорові" бактерії збільшують тривалість життя, передають Патріоти України.

Дійсно, ферментована їжа має оздоровчі, а також відновні властивості, які раніше в ній були відсутні зовсім або були лише в невеликій кількості.

З 1908 року багато води спливло, сьогодні відомі багато різних ферментів, але жоден із них не впливає так позитивно, як натуральні ферментовані продукти, особливо, овочі. Ферментований буряк визнаний ефективними ліками в боротьбі з проблемами травлення і харчової алергії. Його регулярне вживання допомагає запобігти появі цілого ряду ракових клітин. А приготувати його ви можете і вдома.

Користь ферментованого буряка

Ферментація – простий спосіб збільшити біодоступність корисних речовин, збагатитися корисними ферментами та бактеріями. Лікарі часто-густо радять вживати сирий буряк, але не переборщувати з кількістю. А ось вживання овочу, який пройшов обробку, не має обмежень і рятує відразу в декількох випадках.

  • Зміцнює серце завдяки нітратам у складі.
  • Підвищує ефективність тренувань і витривалість спортсменів.
  • Має протиракові, а також імуностимулюючі властивості.
  • Підвищує захисні реакції організму.
  • Мінімізує розвиток інсульту.
  • Запобігає розвитку дефектів плоду.
  • Полегшує ранкову нудоту.

Звичайно ж, не всі ферментовані овочі однаково корисні. Вони збагачують організм лише в тому випадку, якщо ферментація проводиться природно. Звичайні сіль і вода роблять свою справу.

Як приготувати ферментований буряк

Складові:

  • 6 шт. буряка
  • 500 мл води
  • 0,5 ч. л. морської солі
  • 1 паличка кориці
  • насіння гірчиці, фенхелю за смаком
  • гвоздика за смаком
  • насіння коріандру, паличка з корицею – за бажанням

Приготування:

1. Помийте буряк. Запікайте 1,5 години при 200 ° С.

2. Коли овоч охолоне, очистьте його. Наріжте смужками.

3. Розчиніть сіль у воді.

4. Пересипте в банку з широким горлом. Залийте продукт соляним розчином. Додайте спеції. Закрийте банку пластмасовою кришкою. Настоюйте 3 дні. Потім вживайте, а зберігайте вже в холодильнику.

Якщо в процесі ферментації на буряках утворюється плівка або піна, просто зніміть її. Маринад правильно ферментованого буряка завжди з приємним присмаком. Як тільки ви відправляєте ємність в холодильник, процес ферментації завершено.

Готовий продукт можна використовувати так само, як ви робили це раніше: в приготуванні борщу або улюбленого салату. Та просто спробуйте шматочок – гарантуємо, що буде дуже навіть смачно. Витратьте мінімум часу на приготування і їжте із задоволенням.

Залиште посилання на статтю на своїй сторінці, друзі оцінять ферментований буряк.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...