
112 років тому Ілля Мечников отримав Нобелівську премію за дослідження, в ході яких було доведено, що так звані "здорові" бактерії збільшують тривалість життя, передають Патріоти України.
Дійсно, ферментована їжа має оздоровчі, а також відновні властивості, які раніше в ній були відсутні зовсім або були лише в невеликій кількості.
З 1908 року багато води спливло, сьогодні відомі багато різних ферментів, але жоден із них не впливає так позитивно, як натуральні ферментовані продукти, особливо, овочі. Ферментований буряк визнаний ефективними ліками в боротьбі з проблемами травлення і харчової алергії. Його регулярне вживання допомагає запобігти появі цілого ряду ракових клітин. А приготувати його ви можете і вдома.

Ферментація – простий спосіб збільшити біодоступність корисних речовин, збагатитися корисними ферментами та бактеріями. Лікарі часто-густо радять вживати сирий буряк, але не переборщувати з кількістю. А ось вживання овочу, який пройшов обробку, не має обмежень і рятує відразу в декількох випадках.


Звичайно ж, не всі ферментовані овочі однаково корисні. Вони збагачують організм лише в тому випадку, якщо ферментація проводиться природно. Звичайні сіль і вода роблять свою справу.


1. Помийте буряк. Запікайте 1,5 години при 200 ° С.
2. Коли овоч охолоне, очистьте його. Наріжте смужками.
3. Розчиніть сіль у воді.
4. Пересипте в банку з широким горлом. Залийте продукт соляним розчином. Додайте спеції. Закрийте банку пластмасовою кришкою. Настоюйте 3 дні. Потім вживайте, а зберігайте вже в холодильнику.

Якщо в процесі ферментації на буряках утворюється плівка або піна, просто зніміть її. Маринад правильно ферментованого буряка завжди з приємним присмаком. Як тільки ви відправляєте ємність в холодильник, процес ферментації завершено.
Готовий продукт можна використовувати так само, як ви робили це раніше: в приготуванні борщу або улюбленого салату. Та просто спробуйте шматочок – гарантуємо, що буде дуже навіть смачно. Витратьте мінімум часу на приготування і їжте із задоволенням.
Залиште посилання на статтю на своїй сторінці, друзі оцінять ферментований буряк.
Чай здатний знижувати засвоєння заліза з їжі, і це особливо важливо враховувати людям, схильним до дефіциту заліза. Про це пише Verywell health, передають Патріоти України. Експерти стверджують, що чай може зменшувати поглинання заліза в кишківнику май...
Ранкова кава може здатися ідеальним початком дня, але нове дослідження показує, що вона може погіршити симптоми хронічного болю. Про це пише dailymail, передають Патріоти України. Дослідження виявило, що вживання великої кількості кави, ймовірно, призв...