Городникам на замітку! Чим посипати землю перед посадкою городини - урожай буде гігантським

Посівний сезон швидко наближається, а за прогнозами синоптиків весна у 2023 році буде ранньою та дуже теплою. Тож вже на початку березня можна починати удобрення землі, передають Патріоти України. Деякі добрива, наприклад, деревна зола для підгодівлі рослин, не завжди приносить очікувану користь.

Добрива із перегною

Багато городників часто не звертають увагу на те, що свіжим гноєм не можна удобрювати ґрунт. Розсада може загинути через занадто концентрований склад гною.

Щоб удобрити землю перегноєм слід розприділити його по грядці за допомогою граблів. Слідкуйте, щоб не було великих шматків – їх треба розбивати. Щодо пропорцій, експерти радять на 1 кв.м землі використовувати 7-10 л перегною. Перегній ідеально підійде для здорового росту огірків, баклажанів, гарбузів, плодових дерев та ягідних кущів.

Добрива із кухонної солі

Де тільки не використовують кухонну сіль – і у городництві також. Нею навіть просто посипають землю. Сіль буде відлякувати слимаків та кротів, захистить розсаду від фітофторозу та підвищить родючість грунту. Тільки не кидайте занадто багато солі на грядки – засолені ґрунти не даватимуть добрий врожай. На 1 кв.м достатньо маленької жмені солі.

Удобрення сіллю корисно робити після дощу, або ж слід полити землю після посипання. Деякі експерти вважають, що, удобрюючи сіллю, можна навіть покращити смак помідорів, буряка, моркви та картоплі.

Компостні добрива

Компост радять брати зрілий, адже у свіжому забагато азоту. Це добриво треба додавати на грядки, де ростимуть кабачки, капуста, редис, полуниця та огірки.

За допомогою компосту можна зробити ґрунт пухким. Він також привабить дощових черв’яків, які корисні для посівів. Процедура проста. Компост слід розкидати на грядці, а потім перекопати землю. Робити це треба завчасно – приблизно за місяць до посадки розсади.

Мінеральні добрива

"Народні" засоби не завжди допомагають підвищити родючість грунту, тож можна купити у спеціалізованих магазинах азотні, фосфорні або калійні добрива. На упаковках засобів зазвичай вказують, для яких грунтів та для вирощення яких овочів слід застосовувати добрива.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...