Городникам на замітку: Насіння яких культур потрібно замочувати перед посадкою

Яке насіння та як потрібно замочувати перед тим, як садити, а з яким не потрібно це робити, читайте в матеріалі, передають Патріоти України.

Для отримання високого врожаю насамперед необхідно подбати про посівний матеріал. Щоб покращити якість насіння, щоб воно швидше проросло, перед висівом його потрібно замочити для прискорення росту. В першу чергу для знезараження та стимуляції росту потрібно замочувати та обробити насіння зібране власноруч.

Яке насіння потрібно замочувати перед посадкою

  • Насіння помідорів перед посадкою бажано не лише замочити, а й загартовувати. Перед висадкою в ґрунт для загартовування, насіння поставте в холодильник, а потім потримайте при кімнатній температурі.
  • Перець потрібно обов'язково замочити. Якщо перець завчасно не проростити, перші сходи з’являться не раніше ніж за 20 днів.
  • Селеру, петрушку, моркву перед посадкою потрібно покласти в тканинний мішечок та промити гарячою водою протягом 20 хвилин. Потім залишити на пару днів у вологому мішечку, а після цього висушити та посадити в ґрунт.
  • Огірки, гарбуз, кабачки та патисон потрібно пророщувати, щоб підвищити шанси схожості.
  • Буряк замочують та пророщують, якщо посів пізній, коли земля вже добре прогрілася. Щоб посіяти буряк навесні, насіння не потрібно замочувати, воно повинно бути сухим.
  • Горох, квасолю, боби, також, не потрібно пророщувати при ранній посадці, а при пізній краще проростити.

Як замочувати насіння перед посівом

  • Для замочування можна використовувати очищену воду, а для забезпечення появи швидких сходів можна додавати біостимулятори росту.
  • Краще не занурювати голе насіння у воду, а загорнути його перед цим у серветки або фільтрувальний папір, з доступом повітря та світла.
  • Насіння необхідно залити водою так, щоб рідина покрила тканину із посівним матеріалом.
  • Оптимальна температура води +25…+27°C, але не менша +20°С.
  • Для створення парникового ефекту місткість потрібно накрити харчовою плівкою або склом.
  • Місткість з насінням рекомендується розмістити в темному місці, куди не потрапляють прямі сонячні промені.
  • Розчин для замочування необхідно міняти кожні 4-5 годин.
  • Час замочування насіння залежить від культури, що вирощується. Насіння кропу, цибулі, петрушки та моркви замочують 48 годин, насіння кабачків, буряків, огірків, кавуна, капусти, томатів – 17-18 годин, а ось горох і квасолю достатньо замочувати 12-15 годин.

Яке насіння не треба замочувати

Городники вважають, що не потрібно замочувати насіння салатів, капусти, брукви та ремонтантної суниці. Посів ремонтантної суниці здійснюється через розкладання насіння на поверхні землі.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...