Після збирання картоплі багато хто залишає площу, відведену під цю культуру як є. Але дачники з досвідом та фахівці у сільському господарстві знають, що так робити не можна. Картопля витягує з ґрунту величезну кількість поживних речовин, сильно виснажуючи ґрунт, передають Патріоти України.
Після викопування на ділянці починають рости бур’яни, які також використовують багато поживних речовин. Добре, якщо дачник ці бур’яни закладає у ґрунт, тоді вони повертають накопичене підживлення. Але багато хто їх знищує, наприклад, спалює або виносить подалі від городу. Грунт у такий спосіб ще більше виснажується. Але це основна проблема.
Підвищити родючість ґрунту можна внесенням гною, компосту або мінеральних добрив. А ось із хворобами та шкідниками, що накопичуються в землі, боротися набагато складніше. Особливо гостро постає ця проблема, коли картопля кілька років поспіль вирощується на одному місці.
Наприклад, нематоди здатні кілька років чекати, поки картопля повернеться на колишнє місце. Чи є спосіб підвищити родючість, знизити ризик виникнення захворювань та скоротити популяцію шкідників на картопляній ділянці?
Усі три проблеми вирішуються просто – посівом сидератів. Зібравши картоплю, слід посіяти на її місці будь-який сидерат. Всі сидеральні рослини добре підходять для посіву після та перед картоплею.
Але є нюанси:
Посійте сидерати після картоплі. Це покращить структуру ґрунту та оздоровить його. Добре працює суміш різних рослин, наприклад, вівса, гороху та фацелії.
Суміші можна складати самостійно, але враховуйте, що перевагу слід надавати холодостійким культурам. Якщо, звичайно, це не рання картопля, яка забирається в середині літа.
Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...
При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...