Найактуальніше питання для вирощування моркви - боротьба з бур'янами. Для вирішення цієї проблеми запропоновано безліч як науково обґрунтованих, так і народних методів обробки посівів. Про останні та їхню користь добре знає городниця Раїса Поймало, передають Патріоти України.
«Одним із народних способів, за допомогою якого можна боротися з бур'яном на грядках із морквою, є використання чистого гасу. Дрібненьке розприскування виправдано в той період, коли сходи ще не з'явилися. Крайній термін — коли з'явилися 1−2 листочки морквяного бадилля, а бур'ян вже панує на грядці. На момент обробки бур'яни набагато більші за розміром, ніж сходи моркви, їхнє листя і стебла стануть своєрідним прикриттям для молодих рослин від прямого впливу на них гасу, а сам бур'ян буде знищений. Витрата гасу на 1 кв. м поверхні становить 100 грамів. Приблизно через два тижні таку процедуру можна повторити, і все літо бур'яни рости не будуть, а чудовий урожай моркви забезпечений.
Оцет розбризкують строго на листя і стебла бур'яну за допомогою розпилювача. Цією процедурою нищать молоді бур'яни, до їхнього цвітіння і формування насіння. Рецепт для виготовлення такого гербіциду простий: у літрі гарячої води розчинити 5 столових ложок оцту і 2 столові ложки кухонної солі. Проводити обробіток потрібно акуратно, не допускаючи попадання розчину на овочеві культури. При роботі з оцтом потрібно дотримуватися тих самих заходів безпеки, що і з отрутохімікатами".
Спирт, за словами городниці, теж дуже ефективний. «Розчином, що складається з медичного спирту й води (пропорція 1:10), обробляють ґрунт. На 200 кв. м достатньо 11 літрів такого розчину. Обробку рослин і ґрунту найкраще робити в суху безвітряну погоду, перед цвітінням бур'яну для запобігання проникненню розчинів на корисні рослини».
Красномовно. За часів Гетьманщини в Україні найбільше зводилось храмів саме на честь Покрова. На це свято 1943 року було оголошено і про утворення УПА, яке від самого початку вбачало в собі продовжувачкою славних козацьких традицій українського народу
Чавунна сковорідка вважається універсальним посудом, який може прослужити десятки років. Вона добре тримає температуру, рівномірно прогріває страви та підходить для багатьох рецептів. Але навіть у такого міцного посуду є свої обмеження. Є продукти, які...