Городинкам на замітку: ТОП-5 обов’язкових процедур, які потрібно зробити з помідорами у серпні

У серпні у дачників справ, як і раніше, багато, тому в цій метушні легко забути про важливі процедури, які потрібно зробити з помідорами, передають Патріоти України.

Якщо все зробити правильно і вчасно, то урожай помідорів буде радувати до пізньої осені.

Видалення пасинків

Процедура необхідна не лише у серпні, а й протягом усього літа. Зайві пасинки загущають кущики, заважають циркуляції повітря та забирають багато живлення, яке могло б піти на розвиток плодів.

Прищипування верхівки

Важлива процедура, яка зафіксує зростання зеленої маси та переорієнтує кущики на прискорене дозрівання плодової частини.

Профілактика хвороб

У другій половині літа томати найбільш схильні до таких захворювань, як фітофтороз, кладоспоріоз, чорна бактеріальна плямистість.

Окрім біопрепаратів використовують і народні засоби. Наприклад, беруть 150 г подрібненого часнику, заливають дев’ятьма літрами води та настоюють 24 години. Потім отриманий склад проціджують та обприскують ним рослини.

Полив

У період плодоношення помідори особливо потребують поливу. У прикореневій зоні дачники намагаються підтримувати рівень вологості не більше 75-80%.

Новий шар мульчі

Про користь мульчі сказано багато. Якщо перший шар закладався навесні або на початку літа, його слід оновити в серпні.

Секрет досвідчених господинь! Де найкраще зберігати хліб, щоб він був свіжим до трьох тижнів

субота, 20 квітень 2024, 8:56

Щоб зберегти свіжість хліба надовго та захистити його від сторонніх запахів, можна скористатися підручними засобами, передають Патріоти України. Не завжди вдається з'їсти весь хліб одразу. Тому кмітливі господині вдаються до деяких хитрощів щодо його ...

Ви будете здивовані! Які продукти можуть замінити сіль при приготуванні різних страв

субота, 20 квітень 2024, 8:12

Сіль здається головним компонентом в кулінарії, без якого неможливо приготувати їжу гідної якості. Адже її додають щоб надати смаку всім першим стравам. Однак з різних причин багато хто відмовляється від її споживання, передають Патріоти України. Осно...