Городинкам на замітку: ТОП-5 обов’язкових процедур, які потрібно зробити з помідорами у серпні

У серпні у дачників справ, як і раніше, багато, тому в цій метушні легко забути про важливі процедури, які потрібно зробити з помідорами, передають Патріоти України.

Якщо все зробити правильно і вчасно, то урожай помідорів буде радувати до пізньої осені.

Видалення пасинків

Процедура необхідна не лише у серпні, а й протягом усього літа. Зайві пасинки загущають кущики, заважають циркуляції повітря та забирають багато живлення, яке могло б піти на розвиток плодів.

Прищипування верхівки

Важлива процедура, яка зафіксує зростання зеленої маси та переорієнтує кущики на прискорене дозрівання плодової частини.

Профілактика хвороб

У другій половині літа томати найбільш схильні до таких захворювань, як фітофтороз, кладоспоріоз, чорна бактеріальна плямистість.

Окрім біопрепаратів використовують і народні засоби. Наприклад, беруть 150 г подрібненого часнику, заливають дев’ятьма літрами води та настоюють 24 години. Потім отриманий склад проціджують та обприскують ним рослини.

Полив

У період плодоношення помідори особливо потребують поливу. У прикореневій зоні дачники намагаються підтримувати рівень вологості не більше 75-80%.

Новий шар мульчі

Про користь мульчі сказано багато. Якщо перший шар закладався навесні або на початку літа, його слід оновити в серпні.

От у чому секрет! Як приготувати курячі шлуночки, щоб вони були м’якими

п’ятниця, 21 червень 2024, 18:12

Курячі шлуночки - страва, яка користується популярністю у багатьох кухнях світу. Готуються вони досить довго, але виходять досить смачними зі сметаною та спеціями, передають Патріоти України. . За смаком курячі шлунки відрізняються від звичайного куряч...

Смакота! Найпростіший десерт, який можна приготувати з домашнього сиру без випікання

п’ятниця, 21 червень 2024, 17:14

Смачний десерт можна приготувати без випічки. Нічого не треба смажити та парити. Зрештою, рецепт знайомий багатьом, передають Патріоти України. Вам потрібні наступні:. Покладіть домашній сир в блендер та трохи його збийте, щоб був більш однорідної маси...