Ікра з гарбуза на зиму обов'язково припаде до смаку любителям кабачкової ікри, оскільки їх можна назвати родичками.
Ікра з гарбуза дуже схожа на кабачкову і за своїм пікантним смаком, і за яскравим кольором, і за ніжною консистенцією, але, мабуть, в рази корисніша завдяки вітамінам і мікроелементам, що в ній містяться, передають Патріоти України з посиланням на tochka.net.
При цьому на відміну від кабачків гарбуз доступний протягом усієї осені і добре зберігається практично до самої весни, а значить, ти ще встигнеш зробити ікру з гарбуза на зиму, закатавши кілька баночок.
Ікра з гарбуза на зиму - інгредієнти:
- 1 кг очищеного гарбуза,
- 2 цибулини,
- 1 болгарський перець,
- 3 зубки часнику,
- 2 ст. ложки томатної пасти,
- 4 ст. ложки олії,
- 3 ст. ложки 9%-го оцту,
- 1 ст. ложка цукру,
- щіпка паприки,
- чорний мелений перець за смаком,
- 1 ст. ложка солі,
- 100 мл води.
Ікра з гарбуза на зиму - рецепт приготування:
- Очищений гарбуз потри на крупній тертці. Можна подрібнити гарбуз, пропустивши його через м'ясорубку або блендер.
- Болгарський перець потри на дрібній тертці. Цибулю дрібно поріж. Часник пропусти через часничницю.
- У сотейнику в розігрітій олії спасеруй цибулю 5-7 хвилин, потім додай гарбуз і болгарський перець.
- Готуй овочі на середньому вогні, періодично помішуючи, щоб не підгоріли, 15 хвилин.
- Томатну пасту змішай з водою і влий в ікру з гарбуза. Перемішай і тушкуй 30-40 хвилин на середньому вогні.
- Наприкінці додай часник, спеції, оцет, а також сіль і цукор за смаком. Залежно від солодкості гарбуза, скоректуй кількість цукру. Готуй ікру з гарбуза ще 5 хвилин.
- Розклади ікру з гарбуза по підготовлених стерилізованих банках і закатай. Переверни банки догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
- Ікра з гарбуза на зиму готова. Зберігай її в прохолодному темному місці.
Смачного!
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...