Господині на замітку: Соус на зиму в 100 разів краще кетчупу

Від нього будуть в захваті всі, хто навіть не любить томат і завжди робив кисле обличчя від кетчупу.

Хочете приготувати смачний і перевірений роками рецепт найсмачнішого, незрівнянного кетчупу? Цей соус назавжди замінить вам шкідливий магазинний кетчуп, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

Ингредиенты:

берём 2 кг подготовленных помидоров( помытых, обрезанных от всего лишнего)

  • 2кг подготовленных перцев( помытых и почищенных, т е в готовом к переработке виде)
  • 100гр очищенного чеснока
  • 2/3 стакана сахарного песка
  • 2/3 стакана растительного(подсолнечного рафинированного)
  • 1 столовая ложка соли с небольшой горкой
  • специи(сушеные травки) пол чайной ложки, можно и без них.
  • 1 чайная ложка 70% уксусной эссенции В УЖЕ ВЫКЛЮЧЕННОЕ.

Приготовление:

Пропускаем в мясорубку чеснок, помидоры и чеснок еще раз, вместе с помидорами, добавляем соль, сахарный песок, подсолнечное рафинированное масло, специи и ставим на средний огонь до закипания, минут на 10-15 получается.

В маленькой кастрюльке вода для крышек, на большой кастрюле стерилизуются над паром банки.

Пока варится смесь, шинкуем болгарский перец. Как закипит соус — вываливаем перец, перемешиваем и варим 20 минут от закипания.

Выключаем, вливаем уксусную эссенцию, тщательно перемешиваем и закладываем в банку, очень полную, чтоб при закатывании даже потек соус по банке. Это для того, что бы не осталось воздуха ни капельки. Закатанные банки ставим кверху дном под курточку или одеяло на сутки.

Вкусный, ароматный соус к любому блюду готов!

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...

Ви будете здивовані! Фрукти, які краще купувати замороженими

субота, 1 листопад 2025, 6:43

Заморожені фрукти такі ж поживні, а іноді навіть більш, ніж свіжі, оскільки їх збирають у пікову стиглість і швидко заморожують, щоб зберегти поживні речовини. Вони є розумним вибором, що зменшує кількість відходів, завдяки їхньому тривалішому терміну ...