Господиням на замітку! Як правильно вибрати сало - прості способи, про які ви не знали

Сало - унікальний продукт. Дохідливі господині вміють використовувати його практично у всьому: як інгредієнти повноцінних страв, так і в піджарці. Як виглядає якісне сало - читайте в матеріалі, передають Патріоти України.

Яке сало хороше

Сало визначають за трьома факторами - щільністю, пружністю і товщині.

  • Колір. Сало має бути гладким, щоб був рівномірний світло-рожевий відтінок і тоненький прошарок м'яса (але пам'ятайте, нам потрібно не м'ясо, а жир).
  • Запах. Сало має пахнути соломкою і димком. Його як смалили соломкою, так тому воно і пахне. Деякі господині беруть з собою на ринок запальничку і підпалюють маленький шматочок сала. Якщо запах нас не дратує - беремо впевнено.
  • Пружність. Щоб перевірити свіжість сала, можна сірником проткнути саму шкірку. Якщо шкурка протикається, отже воно свіже. Але шкурка має бути пружна. Запам'ятайте, сірник не повинен входити, як масло, він повинен трішки "чинити опір". На солоному салі такий "фокус" не спрацює. А там, де великий прошарок м'яса, сірник повинен входити туго.

Товщина сала залежить від частини, з якої це сало зняли. Також увагу звертають на клеймо - якщо воно відсутнє, є ризик купити несертифікований продукт.

Яке сало корисніше

Рекомендують знаходити сало на ринку із залишками щетини. Це запорука того, що перед вами ніжне українське м'ясо, найімовірніше, без шкідливих добавок. Все інше - м'ясо, вирощене на гормонах і антибіотиках.

Гамма-ліноленова кислота, яка міститься в сирому салі, відмінно бореться зі старінням клітин організму. А ось старе сало краще не їсти. Багато недобросовісних продавців намагаються з такого жовтого сала зробити угорське сало: вони обробляють його різними спеціями, приховуючи дефекти.

Пам'ятайте: є умовно два види сала - фермерське і домашнє. Фермерська свинина буде містити в собі набагато більше м'язової тканини, домашня - більше сала. Окремо хребтове сало йде на салямі (щоб була структура жорстка), а бічне сало йде в варені ковбаси, тому що воно м'яке і рівно розподіляється.

Є ще генеральське сало - прорізи, яких всього 6 кг на свиню. М'ясники називають його найціннішою частиною, і коштує це генеральське сало дорожче.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...