Господиням на замітку: Як швидко позбутися слідів мила і вапняного нальоту у ванній - простий спосіб

Ванна кімната потребує регулярного ретельного прибирання, адже на плитці часто збираються залишки мильної піни та вапно з води. Вони сильно псують інтер’єр і з часом перетворюються на наліт, який можна зняти тільки разом з оздобленням стін та підлоги. Тому важливо знати, як відчистити плитку від вапняного нальоту та мильних розводів, передають Патріоти України.

Видання Sante Plus розповіло про декілька лайфхаків. Для них знадобляться дуже прості та недорогі інгредієнти. Ось повний список необхідного, щоб приготувати засіб для плитки:
  • 0,5 склянки свіжого лимонного соку;
  • 2 столових ложки зубної пасти;
  • 2 столових ложки білого оцту;
  • 2 столових ложки соди;
  • 1 столова ложка рідини для миття посуду.

Всі ці компоненти треба ретельно змішати у посудині, в яку буде зручно занурювати губку. Далі залишиться за допомогою губки нанести суміш на плями, залишити діяти на 10-15 хвилин, потерти і промити очищене місце водою. Для більш стійких забруднень може знадобитись декілька таких підходів. Опісля протріть почищене місце сухою серветкою чи паперовим рушником.

Для регулярного щотижневого очищення цю суміш можна заливати у пульверизатор і наносити її на плитку, щоби легко промити її від незначних плям. В такому разі сильно терти стіни та підлогу не доведеться – наліт повністю розчиниться за лічені хвилини.

Втім, чищення самої лише плитки може бути недостатньо. Часом у міжплиткових швах скопичується стільки нальоту, що на ньому розвивається пліснява. Щоби очистити їх знадобляться перекис водню, оцет або сода.

Як чистити шви перекисом

Розпорошіть аптечний перекис на шви і добре протріть їх щіткою. Якщо це не допомагає, розведіть соду перекисом до пастоподібного стану і обробіть шви цим абразивом. Завдяки своїм антибактеріальним властивостям перекис також продезінфікує міжплиткові шви.

Очищення швів оцтом

Для боротьби з нальотом на швах змішайте білий оцет з теплою водою у пропорції 1:1, обробіть цієї рідиною проблемні зони з пульверизатора, а за 5 хвилин після цього потріть їх щіткою. Далі залишиться тільки сполоснути шви водою.

Содовий абразив для стиків плитки

Сода, як універсальний засіб для прибирання, допоможе і з міжплитковими швами. Змішайте її з водою до консистенції пасти, нанесіть на 10 хвилин і обробіть шви щіткою. Рештки засобу мають легко змитись теплою водою.

Смакота! Найкраща швидка піца з лаваша за 15 хвилин

субота, 18 травень 2024, 8:52

Якщо дуже хочеться піци, а часу обмаль, приготуйте піцу з лаваша. Тонке тісто, стандартна начинка - і море задоволення від здійсненого бажання. Для приготування такої піци потрібно 2 круглих коржі лаваша, будь-яка ковбаса, кетчуп і твердий сир. Підгот...

Ходити у брудному не будете, але платіжки стануть набагато меншими: Як заощадити на воді

субота, 18 травень 2024, 8:47

Кожен місяць багато українців з тривогою очікують "приговору" у вигляді у підвищення тарифів, у тому числі і на воду, адже для цього, на жаль, існують об'єктивні причини. Разом з тим заощадження на воді може стати простим завданням для українців, якщо ...