Господиням на замітку! Як відрізнити справжній рис від підробки і перевірити його якість

Коли йдеш у магазин, то сподіваєшся купити хороший продукт, і щоб ціна його відповідала якості Уже не перший день з'являються повідомлення, що виробники додають у рис пластик. На смак майже не відрізняється від нормального, адже в його складі є крохмаль. Знайшли прості способи, як швидко перевірити якість рису, передають Патріоти України.

4 способи, як відрізнити справжній рис від підробки

Після подрібнення хорошого рису буде біле борошно, пластиковий рис подрібнюється в порошок жовтого кольору
  1. Вода. Наповніть склянку з водою та насипте кілька ложок рису. Справжній рис швидко опуститься на дно. Коли в рисі пластик, то більшість зерен плаватиме на поверхні. А якщо залишити справжній рис у воді на кілька днів, за цей час він почне пліснявіти.
  2. Вогонь. Для цього потрібно підпалити зерна за допомогою сірників. Відчуєте запах пластику – рис не придатний до вживання. Якщо рис не горітиме, і з'явиться легка кіптява, рис хороший.
  3. Ступка або кавомолка. Для цього способу перевірки якості рису зерна потрібно подрібнити в крихту. Побачте, що з'являється біле борошно – рис якісний. Порошок жовтого кольору казатиме про те, що рис містить пластик.
  4. Варіння. Для цього відваріть трохи рису і не зливайте воду. До речі, під час варіння у воді не має утворюватися щільний білий осад. Отже, варений рис залиште за кімнатної температури на кілька днів. Хороший рис покриється дрібною пліснявою, пластиковий не змінить зовнішній вигляд.

Є нюанси: Які дрова найдешевші та чи підходять вони для опалення

понеділок, 20 жовтень 2025, 17:50

Багато українців все ще обігрівають свої оселі дровами в холодну пору року. Для опалення найчастіше використовують три типи порід дерев: твердолистяні, хвойні та м’яколистяні. Про те, які дрова найдешевші у жовтні 2025 року та чи варто їх купувати, са...

Не робіть помилок! Чому заварна кава виходить без смаку

понеділок, 20 жовтень 2025, 16:56

Навіть найдорожча кава може втратити свій смак, якщо під час заварювання допустити кілька базових помилок. Неправильна температура води, неточні пропорції або неякісний помел роблять напій плоским, водянистим або занадто гірким. Багато людей не звертаю...