Господиням на замітку! Як відрізнити справжній рис від підробки і перевірити його якість

Коли йдеш у магазин, то сподіваєшся купити хороший продукт, і щоб ціна його відповідала якості Уже не перший день з'являються повідомлення, що виробники додають у рис пластик. На смак майже не відрізняється від нормального, адже в його складі є крохмаль. Знайшли прості способи, як швидко перевірити якість рису, передають Патріоти України.

4 способи, як відрізнити справжній рис від підробки

Після подрібнення хорошого рису буде біле борошно, пластиковий рис подрібнюється в порошок жовтого кольору
  1. Вода. Наповніть склянку з водою та насипте кілька ложок рису. Справжній рис швидко опуститься на дно. Коли в рисі пластик, то більшість зерен плаватиме на поверхні. А якщо залишити справжній рис у воді на кілька днів, за цей час він почне пліснявіти.
  2. Вогонь. Для цього потрібно підпалити зерна за допомогою сірників. Відчуєте запах пластику – рис не придатний до вживання. Якщо рис не горітиме, і з'явиться легка кіптява, рис хороший.
  3. Ступка або кавомолка. Для цього способу перевірки якості рису зерна потрібно подрібнити в крихту. Побачте, що з'являється біле борошно – рис якісний. Порошок жовтого кольору казатиме про те, що рис містить пластик.
  4. Варіння. Для цього відваріть трохи рису і не зливайте воду. До речі, під час варіння у воді не має утворюватися щільний білий осад. Отже, варений рис залиште за кімнатної температури на кілька днів. Хороший рис покриється дрібною пліснявою, пластиковий не змінить зовнішній вигляд.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...