Господиням на замітку! Що потрібно зробити з пшоном, щоб каша не гірчила

Пшоняна каша – відмінний гарнір для м’яса, птиці чи овочів. Зварена на молоці, вона може послужити і дуже ніжною і смачною основною стравою. Однак іноді покуштувавши кашу, приготовлену з пшона, в роті залишається неприємний гіркий присмак, передають Патріоти України.

Подробиці

Причина, через яку продукт починає гірчити, полягає в присутності гірких рослинних олій. Забрати гіркоту можна, провівши попередню обробку крупи перед тим, як використовувати її в приготуванні страви.

Для цього помістіть зернятка у зручну ємність та залийте теплою водою. Залишіть пшоно на деякий час, після чого злийте воду і повторіть цю процедуру ще раз.

Ви зрозумієте, що пшоно практично готове до вживання після того, як вода стане прозорою. Після цього крупу слід пересипати в сито і залити окропом. Це допоможе видалити із продукту зайві речовини. Завдяки такій обробці пшоно перестане гірчити, і каша вийде дуже смачною.

Варто включити в раціон! Продукти для зниження холестерину

вівторок, 25 березень 2025, 9:57

Якщо у вас високий холестерин, цілком можливо, вам час змінити свій раціон на збалансований, який може змінити ситуацію без побічних ефектів, на відміну від ліків. Щоб знизити холестерин, додайте до раціону корисні продукти, які, ймовірно, вже є у вас ...

Друга думка в медицині: коли варто звернутись до іншого спеціаліста

вівторок, 25 березень 2025, 9:48

У сучасній медицині поняття «друга думка» (second opinion) набуває все більшого значення. Якщо раніше пацієнт беззастережно довіряв одному лікарю, то сьогодні — має доступ до інформації, альтернатив і можливість почути іншу точку зору щодо діагнозу чи ...