Деякі господині, виявивши плісняву в банці з варенням, тут же з нею прощаються. Але, якщо цвілі небагато і вона не заразила всю масу, варення можна переварити, передають Патріоти України.
Приберіть ложкою плісняву, якщо варення, що залишилася, пліснявою не пахне, значить, його можна вилити в каструлю і поварити 5-7 хвилин з додаванням 100 грамів цукру на 1 кг рідини. Потім варення можна знову залити в банку, закрити капроновою кришкою і з’їсти протягом 2-3 днів.
З перевареного варення можна приготувати кисіль або компот. Не потрібно знову ставити банку в льох. Зіпсоване один раз варення зберігати більше не можна. А якщо запах плісняви виразний і грибок заразив уже всю банку, то таке варення потрібно викидати.
Що робити, щоб варення не пліснявіло у банках?
Щільно закривати кришку, щоб не було доступу повітря до варення. Покласти трохи більше цукру, ніж зазначено у рецепті. Не залишати варення на зберігання у підвалах з високою вологістю.
З’їдати варення з кісточками в перший рік зберігання, інакше воно забродить. А ще варення після варіння можна обприскати горілкою, щоб захистити його від цвілі.
Новий тест покаже, чи ви адаптивні, чи незмінні! Дізнайтеся зараз! Відкрийте для себе глибокі уявлення та краще зрозумійте свою особистість. Ви коли-небудь замислювалися, чи ваша особистість більш адаптивна чи незмінна? Цей простий тест розроблений, що...
Коти — це не лише милі тварини, кожен з них має унікальний характер, і той, який найбільше приверне твою увагу, може багато розповісти про твою особистість. Вибери кота, який інстинктивно найбільше тобі подобається, а ми розкриємо, що це говорить про т...