Деякі господині, виявивши плісняву в банці з варенням, тут же з нею прощаються. Але, якщо цвілі небагато і вона не заразила всю масу, варення можна переварити, передають Патріоти України.
Приберіть ложкою плісняву, якщо варення, що залишилася, пліснявою не пахне, значить, його можна вилити в каструлю і поварити 5-7 хвилин з додаванням 100 грамів цукру на 1 кг рідини. Потім варення можна знову залити в банку, закрити капроновою кришкою і з’їсти протягом 2-3 днів.
З перевареного варення можна приготувати кисіль або компот. Не потрібно знову ставити банку в льох. Зіпсоване один раз варення зберігати більше не можна. А якщо запах плісняви виразний і грибок заразив уже всю банку, то таке варення потрібно викидати.
Що робити, щоб варення не пліснявіло у банках?
Щільно закривати кришку, щоб не було доступу повітря до варення. Покласти трохи більше цукру, ніж зазначено у рецепті. Не залишати варення на зберігання у підвалах з високою вологістю.
З’їдати варення з кісточками в перший рік зберігання, інакше воно забродить. А ще варення після варіння можна обприскати горілкою, щоб захистити його від цвілі.
На жаль, час від часу виникає потреба позбутися деяких продуктів з холодильника. На це є різні причини. Забудькуватість або поганий смак - лише деякі з них, передають Патріоти України. Найчастіше потрібно позбутися супу, соусу або молочних продуктів. Н...
Всі знають, як легко наростити жир на животі та як важко його позбутися, передають Патріоти України. Причин жиру на животі багато — це і відсутність фізичних вправ, переїдання, генетика, менопауза, інші. Існує багато дієт для "знищення жиру на животі",...