Гурмани здивуються, вегани позаздрять: Як і коли правильно їсти сало

Неймовірним успіхом користується сало практично в кожному будинку. Ця закуска по праву вважається фірмовою в багатьох закладах, передають Патріоти України.

Незважаючи на величезну кількість рецептів приготування сала, у багатьох виникає питання – чи можна їсти сало кожен день.

Чому корисно їсти сало

Не потрібно нагадувати про те, що сало є справжнім осередком калорій. Тому вживати його слід обережно, щоб не нашкодити організму.

Що містить сало:

  • жиророзчинні вітаміни A, E, D;
  • арахідонову кислоту (з розряду омега-6);
  • каротин;
  • ретинол;
  • токоферол.

Коли найкраще їсти сало

Дієтологи кажуть, що найкраще сало їсти вранці. Навіть з огляду на очевидні корисні властивості сала, не варто його змітати зі столу без залишку. Поставтеся до вживання продукту усвідомлено і тоді цей "делікатес" віддячить вам цілою серією позитивних властивостей:

  • поліпшить відтік жовчі;
  • "зарядить" жовчний міхур;
  • дасть енергію для шлунково-кишкового тракту;
  • допоможе засвоїтися їжі;
  • дасть організму багато енергії.

Як правильно їсти сало

Фахівці зі здорового харчування не радять поєднувати вживання сала з рясною їжею. Дієтологи в один голос твердять - не варто налягати на їжу до і після вживання сала. При цьому оптимальною дозою білого "делікатесу" називають обсяг не більше 50 грамів за один прийом їжі.

З чим потрібно їсти сало:

  • з зеленню;
  • з зеленими огірками;
  • з листям салату.

Коли не можна їсти сало

Незважаючи на очевидні плюси вживання в їжу сала, існують неписані правила, кому і чому не рекомендується його їсти. Адже сало є досить "важкою" їжею, і для його вживання і засвоєння необхідна безперебійна робота зрілого організму. Тому фахівці не радять вживати сало відразу двом групам людей:

  • дітям віком до 3 років;
  • літнім людям старше 70 років.

Є секрет! Як приготувати сирники, як у ресторані - пишні та високі

неділя, 23 лютий 2025, 11:07

Якщо ви хочете приготувати смачний, але корисний сніданок, вам варто звернути увагу на сирники. Ідеальний смак приготовленого сиру мало кого залишить байдужим, передають Патріоти України. Найчастіше основна складність полягає в тому, щоб приготувати пи...

Візьміть на замітку! Вчені назвали сніданок, який покращує роботу мозку

неділя, 23 лютий 2025, 10:44

Вчені з Університету Редінга назвали сніданок, який покращує роботу мозку. Дослідження показало, що ранкова трапеза повинна містити 50 грамів волоських горіхів, передають Патріоти України. Експерти запевняють, що споживання волоських горіхів, змішаних ...