Якщо у вашому будинку з’явилася пліснява на вікнах - це найчастіше "дзвіночок", що у вашій оселі погана вентиляція. Також з цієї ж причини в холодну пору року навколо вікон часто накопичується конденсат. Як тільки ви помітили це, відразу починайте її виводити, адже вона поширюється моментально. А як це зробити, ми розповімо далі, передають Патріоти України.
Виявляється, щоб подолати плісняву не потрібно купувати різні хімічні засоби, а іноді потрібно просто заглянути у свою аптечку та на кухню, пише prostoway. Далі розповідає вам про три ефективні лайфхаки, як позбутися плісняви на пластикових вікнах.
Відмінний засіб у боротьбі проти грибкових захворювань не лише у садівництві, а й у побуті. Мідь знищує грибок та його суперечки. Що робити: розведіть його у воді в металевому посуді, дотримуючись пропорцій, які вказані на упаковці. Нанесіть суміш на вікна і зачекайте, поки вона не стане сухою. Потім протріть все мокрою ганчіркою і витріть насухо. Перед тим як обробляти всі вікна, зробіть перевірку на невеликій ділянці, адже купорос може негативно вплинути на пластик.
Засіб, який стане в пригоді не тільки під час готування, а й під час прибирання. Він допоможе вам на довгий час позбудеться плісняви. Щобільше, оцет безпечний до пластикових поверхонь, тому не варто переживати, що ви щось зіпсуєте. Розводити його не потрібно — просто обробіть вікна оцтом 9%, залиште на годину, а потім промийте теплою водою. Як бонус – оцет ще й відбілить ваші вікна.
Для прибирання вам знадобиться розчин 3%. Обробіть їм вікна, залиште до повного висихання, а потім змийте водою.
Якщо у вас невелика ділянка, то організувати окреме місце для кожної культури складно. Однак деякі рослини, кущі та дерева можна садити поряд. Що посадити біля винограду, якщо ви хочете потім отримати соковиті та великі ягоди — читайте в матеріалі ТСН....
Алюмінієві каструлі є майже на кожній кухні. Вони легкі, зручні й недорогі. Але не все можна в них готувати. Деякі продукти можуть зіпсувати і смак страви, і сам посуд. Щоб уникнути помилок, варто знати, які страви алюміній не "любить". Редакція FoodOb...