Як довго зберегти сало? Про цей прийом багато хто навіть не здогадується

Сало є закускою, яку важко з'їсти багато за один раз. Та й не варто цього робити через велику калорійності. Медики давно попереджають - не слід налягати на цей "делікатес", а краще вживати його потроху для уникнення навантаження на організм, передають Патріоти України.

При цьому у багатьох гурманів виникає питання, що робити, якщо сало довго лежало в морозилці й чи можна його вживати.

Як довго можна зберігати сало в холодильнику

Термін зберігання сала в холодильнику залежить від того, в якому саме місці захований улюблений багатьма продукт.

  • сало сире зберігатися в морозилці не більше 2 місяців;
  • сало солоне слід зберігати в морозилці не більше 4 місяців;
  • сало копчене можна зберігати в холодильнику близько 3 місяців.

Як оновити старе солоне сало

Якщо все ж шматок сала залежався в холодильнику і у вас виникли сумніви в його їстівності, є простий, але дієвий спосіб, як реанімувати старе сало.

Порядок дій:

  • шматок старого сала треба розділити на кілька невеликих частин;
  • утворені шматочки помістіть в каструлю або миску і залийте молоком;
  • помістіть ємність з салом на плиту і поставте на повільний вогонь (не більше ніж на 20 хвилин);
  • після охолодження дістаньте сало і додайте прянощів (часник, перець, спеції).

Скільки сало повинно стояти при кімнатній температурі

Не слід довго зберігати сало при кімнатній температурі. Краще помістити його в прохолодне місце, але якщо немає можливості, то без холодильника сало слід зберігати не більше трьох днів. Після цього сало слід помістити в холодильник (попередньо можна натерти спеціями).

Який термін придатності у свинячого жиру

Існують основні правила, які не варто забувати при зберіганні свинячого жиру, що вживається в їжу:

  • топлений свинячий жир в морозилці можна зберігати до 1,5 років;
  • термін зберігання у звичайному холодильнику - не більше місяця;
  • якщо ви відкрили упаковку зі свинячим жиром, то її не слід зберігати більше тижня.

Цей маринад зведе з розуму всіх на пікніку! Як смачно замаринувати овочі до шашлику - краще, ніж м’ясо?

понеділок, 30 червень 2025, 7:13

Хрусткі, соковиті, з ароматом диму і спецій - правильно замариновані овочі можуть легко обійти навіть найкращий шашлик. І головне - не потрібно ніякої магії, лише кілька інгредієнтів з вашої кухні, передають Патріоти України. Інгредієнти для маринаду (...

Народні прикмети на 30 червня. Чому цього дня українці фарбували яйця, як на Великдень, якого кольору мають бути крашанки

понеділок, 30 червень 2025, 7:05

30 червня за новим календарним стилем (13 липня - за старим) - Собор 12 апостолів. Також цього дня - свято Всіх святих. 30 червня за старим календарним стилем - день пам'яті мучеників Мануїла, Савела та Ісмаїла Персидських. . ***. Собор славних і...