Як довго зберегти сало? Про цей прийом багато хто навіть не здогадується

Сало є закускою, яку важко з'їсти багато за один раз. Та й не варто цього робити через велику калорійності. Медики давно попереджають - не слід налягати на цей "делікатес", а краще вживати його потроху для уникнення навантаження на організм, передають Патріоти України.

При цьому у багатьох гурманів виникає питання, що робити, якщо сало довго лежало в морозилці й чи можна його вживати.

Як довго можна зберігати сало в холодильнику

Термін зберігання сала в холодильнику залежить від того, в якому саме місці захований улюблений багатьма продукт.

  • сало сире зберігатися в морозилці не більше 2 місяців;
  • сало солоне слід зберігати в морозилці не більше 4 місяців;
  • сало копчене можна зберігати в холодильнику близько 3 місяців.

Як оновити старе солоне сало

Якщо все ж шматок сала залежався в холодильнику і у вас виникли сумніви в його їстівності, є простий, але дієвий спосіб, як реанімувати старе сало.

Порядок дій:

  • шматок старого сала треба розділити на кілька невеликих частин;
  • утворені шматочки помістіть в каструлю або миску і залийте молоком;
  • помістіть ємність з салом на плиту і поставте на повільний вогонь (не більше ніж на 20 хвилин);
  • після охолодження дістаньте сало і додайте прянощів (часник, перець, спеції).

Скільки сало повинно стояти при кімнатній температурі

Не слід довго зберігати сало при кімнатній температурі. Краще помістити його в прохолодне місце, але якщо немає можливості, то без холодильника сало слід зберігати не більше трьох днів. Після цього сало слід помістити в холодильник (попередньо можна натерти спеціями).

Який термін придатності у свинячого жиру

Існують основні правила, які не варто забувати при зберіганні свинячого жиру, що вживається в їжу:

  • топлений свинячий жир в морозилці можна зберігати до 1,5 років;
  • термін зберігання у звичайному холодильнику - не більше місяця;
  • якщо ви відкрили упаковку зі свинячим жиром, то її не слід зберігати більше тижня.

Народні прикмети на 5 квітня. Що українці традиційно робили цього дня для сімейного щастя

субота, 5 квітень 2025, 7:05

Народне свято 5 квітня відоме під назвами Федулів день, Федул-вітреник, Федора-вітрениця. 5 квітня за новим стилем (18 квітня за старим) віряни традиційно вшановують пам'ять читця Феодула, преподобного Марка Афінського і святої Феодори Солунської. За с...

А ви це знали? Для чого досвідчені господині заморожують цибулю

субота, 5 квітень 2025, 5:40

Кожному відомо, що з усього овочевого достатку існують ті овочі, що марно заморожувати.передають Патріоти України. Серед них – цибуля, але деякі домогосподарки навіщось продовжують прибирати її в морозилку. Навіщо це робити і яка у цьому практична кори...