Як підготувати пуховик до наступної зими - лайфхаки по пранню та зберіганню

Весна на підході, а значить, саме час переглянути свій гардероб і сховати зимові речі. Перед тим, як відправити пуховики та пальта на дальні вішаки, їх потрібно підготувати належним чином до зберігання, щоб наступної зими дістати з шафи охайну річ, передають Патріоти України.

У зимових пуховиках найчастіше використовується штучний наповнювач із холофайбера, синтепону або з пуху чи пера. Після прання не можна просто покласти пуховик до шафи до наступної зими. Наповнювач потрібно розправити після того, як куртка висохне.

Після прання розкладіть мокрий пуховик на рівній жорсткій поверхні. За допомогою чистого тенісного м'ячика почніть "розкачувати" пуховик від лінії подола до коміра. Матеріал пуховика може здаватися сухим, проте наповнювач може залишатися трохи мокрим. Тому залиште річ полежати кілька днів при кімнатній температурі до повного висихання.

Потім розвішайте пуховик на вішаку в тканинному чохлі, просоченому речовиною, що захищає від молі. Всі замки та гудзики пуховика обов'язково застебніть. Якщо повісити пуховик немає можливості, виверніть його навиворіт і обережно складіть у вентильовану коробку або в окрему скриньку в шафі.

Пам'ятайте, що вироби з пуху не можна згортати, інакше наповнювач помнеться і втратить теплопровідність. Зберігати пуховики на балконі категорично не можна. Під променями сонця річ вигорить. Зайва волога також зіграє злий жарт із пуховиком

Тихі вороги серця: ТОП-5 звичок, які варто змінити

субота, 25 жовтень 2025, 13:05

Наш спосіб життя значною мірою впливає на здоров’я серця. Деякі звички здаються безпечними, але насправді повільно руйнують серцево-судинну систему, передають Патріоти України. 1. Недостатній сон Хронічне недосипання підвищує ризик високого тиску, ожи...

Є перевірений метод! Горох розвариться за лічені хвилини - секрет для господинь

субота, 25 жовтень 2025, 11:22

Страви з горохом є дуже популярними в Україні. Щоб суттєво скоротити час варіння гороху (до 10−15 хвилин), його необхідно правильно підготувати, уникаючи двох поширених помилок: недостатнього промивання та замочування у холодній воді, пише ТСН, передаю...