Як позбутися неприємного запаху з пральної машини - дешеві і ефективні способи

Пральна машина часом може здивувати неприємним запахом з барабану. Причина у бактеріях, які накопичуються в її механізмі, та плісняві, яка може розвиватись від підвищеної температури та вологості всередині приладу, передають Патріоти України.

Це також може привести до того, що речі після прання почнуть пахнути несвіжим. Втім, позбутись запаху з пральної машини можна. Причому за допомогою домашніх засобів.

Сода

Сода має антибактеріальні та дезодоруючі властивості, тож вона добре підходить для цієї задачі. Достатньо буде 2 чайних ложок з гіркою, засипаних у відсік для мийного засобу чи в барабан. Після цього увімкніть короткий цикл із досить гарячою водою. Етап віджиму при цьому можна пропустити.

Лимонна кислота

Схожим чином працює лимонна кислота. 100 грамів засобу треба засипати у відсік для порошку і запустити короткий цикл прання з високою температурою води. Перед зливом з барабану води поставте машину на паузу і залиште на годину, щоби кислота подіяла. Далі відновіть прання. Це допоможе також прибрати накип всередині пралки.

Оцет

Ще один природний дезінфектор, який добре підійде для пральної машини. Залийте 1 склянку білого оцту у відсік для порошку і запустіть режим прання з температурою 90 градусів. Перед увімкненням полоскання, зробіть паузу на 1-2 години. Якщо вам неприємний запах оцту і ви хочете його позбутись, увімкніть додаткове полоскання.

Засіб для посуду

Для того, щоби позбутись запаху з пралки, достатньо буде 20-40 грамів гелю для посуду. Залийте його у відсік для порошку і поставте найкоротший цикл прання.

Як запобігти появі запаху

Причиною розвитку всередині пральної машини бактерій та плісняви є висока вологість, тож її треба за можливості позбуватись. Для цього після кожного прання залишайте дверцята пристрою відчиненими, щоби барабан просох всередині. Також щоразу виймате лоток для мийних засобів, ополіскуйте його та просушуйте чи витирайте насухо, перш ніж встановити назад.

Періодично проводьте профілактичне чищення пральної машини. Протирайте ущільнювач разом з усіма складками, відмочуйте лоток для засобів у підкисленій оцтом воді, прочищуйте фільтр та зливні шланги.

Також постарайтесь скоротити використання мийних засобів – саме у їх залишках розвиваються мікроорганізми. Насамперед переконайтесь, що ви не перевищуєте дозування. Але навіть якщо ви не порушуєте інструкцію, можна брати меншу кількість засобів – вони все одно будуть ефективними.

Час від часу запускайте короткий цикл прання на максимальній температурі, щоби сполоснути машину. Бактерії, які викликають запах, найкраще почуваються при 30-40 градусах – а це найпоширеніша температура щоденного прання.

Не зберігайте в барабані брудну білизну, адже саме вона найбільше забруднена мікроорганізмами і з неї вони потрапляють в механізм.

Відрегулюйте вашу пральну машину, адже через неправильне встановлення у ній можуть некоректно функціонувати різні вузли, що призводить до застою в них води і розвитку мікроорганізмів.

Джерело: Обозреватель

Родина оцінить: Як запекти картоплю з хрумкою скоринкою та м’якою всередині

середа, 24 квітень 2024, 9:12

Рецепт запеченої картоплі надзвичайно простий, але вона виходить неперевершена. Рум’яна скоринка та м’яка структура всередині нікого не залишать байдужими, передають Патріоти України. Підготуйте наступний перелік продуктів:. Для отримання найсмачнішої...

Ви будете здивовані! ТОП-5 успадкованих речей, яких не можна віддавати чи викидати, щоб не втратити везіння

середа, 24 квітень 2024, 8:44

Успадковані прикраси чи предмети побуту наділяють своїх нових власників силою, успіхом і щастям, передають Патріоти України. Є такі старовинні речі, що передаються з покоління в покоління, і вони несуть вкрай потужну енергетику роду. Адже здатні підси...