Як правильно їсти на ніч, щоб схуднути: Дієтолог дала поради і розповіла, що обрати в меню

Щоб схуднути, одних лише занять спортом недостатньо. Необхідний ще й дефіцит калорій. Один зі способів не зважувати продукти і не рахувати калорії - це використовувати принцип тарілки і правило руки. Лікар-дієтолог з 25-річним стажем, кандидат медичних наук Камілла Тимошенко розповіла, що останній прийом їжі повинен бути за три години до сну, передають Патріоти України.

"Застосовуйте правило тарілки, щоби було ситно, але не важко і вистачило до ранку. Щоб очима побачити свою порцію, варто пару тижнів рахувати калорії або використовувати "правило руки", - зазначила дієтолог. Також, за її словами, є сенс виявляти закономірності — які продукти і як впливають на відчуття ситості. "У цьому допоможе харчовий щоденник. І пам'ятайте, що з віком організму все складніше компенсувати й чинити опір шкідливим факторам", - сказала Тимошенко.

Правило руки

  • Порція розміром з долоню визначає кількість білка (для чоловіків — 6-8, для жінок — 4-6 на день).
  • Кулак визначає порцію овочів (для чоловіків — 6-8, для жінок — 4-6 на день).
  • Пригорща визначає порцію вуглеводів (для чоловіків — 6-8, для жінок — 4-6 в день).
  • Великий палець визначає порцію жирів (для чоловіків — 6-8, для жінок — 4-6 в день).
  • Такий підрахунок не вважається ідеальним, але є корисним для початківців.

Як працює "принцип тарілки"

Половина тарілки повинна бути заповнена некрохмалистими овочами. Наприклад, це може бути баклажан, брокколі, капуста, зелений горошок, болгарський перець, огірки, стручкова квасоля, кабачки, вся зелень тощо. Другу половину тарілки треба розділити на дві частини. На одній помістіть білки (риба або курка, квасоля або нут), на другій — повільні вуглеводи з високим вмістом клітковини (бурий рис, кіноа тощо).

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...