Щоб схуднути, одних лише занять спортом недостатньо. Необхідний ще й дефіцит калорій. Один зі способів не зважувати продукти і не рахувати калорії - це використовувати принцип тарілки і правило руки. Лікар-дієтолог з 25-річним стажем, кандидат медичних наук Камілла Тимошенко розповіла, що останній прийом їжі повинен бути за три години до сну, передають Патріоти України.
"Застосовуйте правило тарілки, щоби було ситно, але не важко і вистачило до ранку. Щоб очима побачити свою порцію, варто пару тижнів рахувати калорії або використовувати "правило руки", - зазначила дієтолог. Також, за її словами, є сенс виявляти закономірності — які продукти і як впливають на відчуття ситості. "У цьому допоможе харчовий щоденник. І пам'ятайте, що з віком організму все складніше компенсувати й чинити опір шкідливим факторам", - сказала Тимошенко.
Половина тарілки повинна бути заповнена некрохмалистими овочами. Наприклад, це може бути баклажан, брокколі, капуста, зелений горошок, болгарський перець, огірки, стручкова квасоля, кабачки, вся зелень тощо. Другу половину тарілки треба розділити на дві частини. На одній помістіть білки (риба або курка, квасоля або нут), на другій — повільні вуглеводи з високим вмістом клітковини (бурий рис, кіноа тощо).
Щоб тримати сантехніку завжди у чистому, майже новому, стані є безліч засобів, як від промислових виробників, так й від людей, які займаються прибиранням професійно, але використовують природні матеріали та неагресивні засоби чищення. Так експерти клін...
Насправді, невеликі коливання маси тіла – це цілком природне і фізіологічне явище. Воно не є свідченням провалу чи регресу. Вага змінюється щодня під впливом десятків чинників – від вмісту води в організмі до стану травлення чи інтенсивності фізичних н...