Як правильно їсти на ніч, щоб схуднути: Дієтолог дала поради і розповіла, що обрати в меню

Щоб схуднути, одних лише занять спортом недостатньо. Необхідний ще й дефіцит калорій. Один зі способів не зважувати продукти і не рахувати калорії - це використовувати принцип тарілки і правило руки. Лікар-дієтолог з 25-річним стажем, кандидат медичних наук Камілла Тимошенко розповіла, що останній прийом їжі повинен бути за три години до сну, передають Патріоти України.

"Застосовуйте правило тарілки, щоби було ситно, але не важко і вистачило до ранку. Щоб очима побачити свою порцію, варто пару тижнів рахувати калорії або використовувати "правило руки", - зазначила дієтолог. Також, за її словами, є сенс виявляти закономірності — які продукти і як впливають на відчуття ситості. "У цьому допоможе харчовий щоденник. І пам'ятайте, що з віком організму все складніше компенсувати й чинити опір шкідливим факторам", - сказала Тимошенко.

Правило руки

  • Порція розміром з долоню визначає кількість білка (для чоловіків — 6-8, для жінок — 4-6 на день).
  • Кулак визначає порцію овочів (для чоловіків — 6-8, для жінок — 4-6 на день).
  • Пригорща визначає порцію вуглеводів (для чоловіків — 6-8, для жінок — 4-6 в день).
  • Великий палець визначає порцію жирів (для чоловіків — 6-8, для жінок — 4-6 в день).
  • Такий підрахунок не вважається ідеальним, але є корисним для початківців.

Як працює "принцип тарілки"

Половина тарілки повинна бути заповнена некрохмалистими овочами. Наприклад, це може бути баклажан, брокколі, капуста, зелений горошок, болгарський перець, огірки, стручкова квасоля, кабачки, вся зелень тощо. Другу половину тарілки треба розділити на дві частини. На одній помістіть білки (риба або курка, квасоля або нут), на другій — повільні вуглеводи з високим вмістом клітковини (бурий рис, кіноа тощо).

Перевірте список! Люди з цими іменами проживуть довше своїх однолітків

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:53

Власники цих імен можуть дожити до ста років. За словами астрологів, їх носії часто входять до числа довгожителів, передають Патріоти України. Марк, Максим та Матвій — чоловіки з цими іменами народжуються під заступництвом Меркурія. Зірки обіцяють їм д...

Дізнайтесь про себе більше! Яка рука видає ризикових людей, а яка - перфекціоністів

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:13

Руки можуть розповісти чимало цікавої інформації про свого власника, тому догляд за ними є просто вкрай необхідним протягом усіх чотирьох сезонів року. Вони слугують своєрідним показником стану здоров'я, краси та навіть рис характеру. Так, саме про ост...