Як правильно замочувати одяг перед пранням: Правила, які повинна знати кожна господиня

Замочування одягу допомагає позбутися від сильних плям. Але перед тим, як кидати ваш одяг у воду з миючим засобом, краще наперед дізнатися, як правильно замочувати одяг. Адже не всі речі нормально перенесуть таку процедуру, передають Патріоти України.

Спочатку варто уважно читати етикетку – там повинно бути вказано, чи дозволено це для такого матеріалу. Проводити це можна або просто у пральній машині, або в окремій ємності.

Як замочити одяг у пральній машині

Якщо деякий одяг має сильні плями, а речі ви збираєтеся прати у пральній машині, то їх можна замочити прямо у барабані.

Для цього увімкніть машину і почніть набирати воду в пустий барабан. Коли там буде приблизно половина барабану води, зупиніть процес прання. Відчиніть дверцята і насипте у воду пральний порошок (або налийте рідкий миючий засіб, якщо ви користуєтеся саме таким).

Звісно, набагато легше буде це зробити у пральній машині з вертикальним завантаженням. Але й у тій, яка має бокове завантаження, зробити це теж можливо. Просто у такому разі там поміститься невелика кількість одягу, тому доведеться обирати, які саме речі без замочування не обійдуться, а для яких це не обов’язково.

Також варто спершу перевірити, чи немає у вашої пральної машини режиму попереднього замочування. Якщо є, то це суттєво полегшить завдання – просто скористайтеся цим режимом. Залиште одяг відмокати у воді приблизно на годину. Джинсові речі можна замочувати навіть на кілька годин.

При цьому під час замочування не діє правило "чим довше, чим краще". Адже агресивні миючі засоби під час тривалого впливу на тканину можуть зашкодити їй. Особливо погано тривалий вплив миючих засобів позначиться на шерстяних виробах і речах з бавовняної тканини. Після замочування виперіть одяг звичним способом.

Як правильно замочити речі в окремій ємності

Оберіть досить містку ємність, щоб у неї вмістився весь одяг, який ви збираєтеся замочити. Для цього можна використати, наприклад, таз, відро або ванну.

Налийте в обрану ємність достатньо води для одягу, який ви збираєтеся туди покласти. Додайте туди плямовивідник або миючий засіб. Покладіть одяг у воду і притисніть його так, щоб він повністю занурився у неї.

Те, на скільки можна замочувати одяг під час ручного прання, залежить від типу тканини. Наприклад, шерсть і бавовняну тканину можна залишати у воді не довше, ніж на 20-30 хвилин. Натомість джинсові тканини, як ми вже згадували, витримають замочування і на кілька годин

Якщо після цієї процедури на тканині ще залишилися плями, можна замочити річ повторно. Але для того, щоб уникнути пошкодження матеріалу, можна помістити у воду з миючим засобом лише ту ділянку, на якій є забруднення.

Коли мине визначений час, одяг потрібно вийняти з води і випрати звичним способом. Перед замочуванням одягу обов’язково вивчіть етикетку на ньому. Адже деяким тканинам ця процедура протипоказана. Як правило, залишати відмокати у воді можна речі з більш щільного і міцного матеріалу, а для більш ніжних краще не практикувати такий спосіб очищення.

Це зіпсує все! ТОП-8 шкідливих звичок, які прискорюють старіння

субота, 27 квітень 2024, 7:22

Експерти з довголіття виділили 8 шкідливих звичок, які змушують вас старіти швидше, передають Патріоти України. "Однією з основних ознак старіння є накопичення клітинних ушкоджень, які призводять до дисфункції органів і, в кінцевому підсумку, до смерті...

Жіночий психологічний тест: Лотерейний квиток визначить ваш ідеал чоловіка

субота, 27 квітень 2024, 7:14

Зустріти ідеального партнера щастить не кожному, і пошук кохання багато в чому схожий на лотерею чи рулетку. Обирай білет і дізнайтеся, який чоловік є вашим ідеалом, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть лотерейний квиток. Ваш в...