Як просто очистити чашку від нальоту - п'ять лайфхаків

Щоб відмити чайні та кавові плями, однієї губки може бути мало. Ми пропонуємо скористатися перевіреними способами, які точно допоможуть. Можна взяти підручні засоби або вдатися до побутової хімії, передають Патріоти України.

1. Лимон

Лимонний сік та кислота добре справляються з плямами, які погано відмиваються. Досить двох ложок лимонної кислоти або можна взяти сік половини лимона. Розподіліть по стінках чашки і дайте постояти п'ять хвилин. Після сполосніть гарячою водою і губкою зітріть бруд, що залишився.

2. Сода

До столової ложки соди додайте кілька крапель теплої води. Кашку, що утворилася, розітріть по стінках чашки. Після цього видаліть наліт за допомогою губки.

3. Зубна паста

Паста допоможе позбутися засохлих плям і бруду, що в'ївся. Видавіть трохи з тюбика на губку або зубну щітку, якою ви не користуєтесь. Розмажте по найбрудніших місцях.

4. Сіль

Замочіть чашку на дві години у сольовому розчині. Це допоможе дбайливо її відмити, не пошкодивши стінки крупинками. Для цього у чашці з теплою водою розведіть одну чайну ложку солі.

5. Побутова хімія

Спеціальний засіб для миття або крем підійде, щоб очистити посуд. Його потрібно залишити на кілька хвилин після нанесення на поверхню чашки. Після цього чашку потрібно промити, краще кілька разів.

Як уникнути появи нальоту

Щоб наліт на чашці не засихав, потрібно мити її теплою водою відразу після того, як вип'єте чай або каву. Замість пакетиків оберіть листовий чай – від нього не з'являється "плівка".

Діти оцінять! Як приготувати повітряний десерт з шоколаду та молока

субота, 18 травень 2024, 17:12

Не дивуйтеся, але з двох інгредієнтів дійсно можна приготувати дуже смачний десерт. Хтось може сказати, що шоколад вже й сам по собі є десертом. Так, звичайно, але нова форма цікавить також. Отже, читайте простий до геніальності рецепт десерту. Вам пот...

Гості пальчики оближуть! Неймовірний рецепт запеченої качки

субота, 18 травень 2024, 12:15

Запечена качка вже давно перестала бути святковою стравою. Її часто готують на вечерю або на недільний обід із родиною чи друзями. І звичайно, хочеться, щоб вона була м’яка, ароматна, танула у роті. За цим рецептом вона буде саме такою. Качку потрібно ...