Гарбуз - невід'ємний український сезонний овоч, з якого ми щоосені готуємо млинці, пироги, крем-супи, запікаємо в духовці і навіть їмо сирим. Але найголовніша страва з цього помаранчевого дива - звісно ж, гарбузова каша. Її ми будемо готувати з українською крупою - пшоном, зазначають Патріоти України.
Рецептом поділилася гастродослідниця Олена Брайченко, засновниця проекту Їzhakultura. За словами експерта, попри всю легкість і простоту приготування гарбузової каші з пшоном, є кілька кулінарних дрібниць, які варто врахувати, аби отримати дійсно смачну та корисну страву.
Нюансом або секретом такої каші буде те, що гарбуз треба варити одразу в молоці, а не у воді, як це робить багато хто. Так, впевнена Олена, ми отримаємо насичений смак та густу консистенцію.
До того ж дослідниця рекомендує спробувати кашу без цукру і солі, аби відчути справжній смак продукту. Аби підсмачити, все ж можна додати меду, горішків, чи насіння.
Залийте молоко в неемальовану каструлю чи сотейник (інакше каша буде підгоряти) та доведіть до кипіння. Як тільки молоко закипіло, додайте шматочки гарбуза (шириною до 3 сантиметрів), варіть 10-15 хвилин.
Різні сорти гарбузів варяться по-різному, як тільки гарбуз легко розділяється виделкою, сміливо можна вимикати вогонь. Пшоно треба промити кілька разів у холодній воді, потім залити окропом, лишити на 3-4 хвилини і знову промити.
Відварений гарбуз треба збити блендером, всипати промите пшоно, перемішати і лишити на повільному вогні на 35 хвилин, аби зернівки пшона розварились. Каша вже не повинна кипіти, вона має повільно вмлівати.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...