Як приготувати найсмачнішу гарбузову кашу за українським рецептом? Є один секрет!

Гарбуз - невід'ємний український сезонний овоч, з якого ми щоосені готуємо млинці, пироги, крем-супи, запікаємо в духовці і навіть їмо сирим. Але найголовніша страва з цього помаранчевого дива - звісно ж, гарбузова каша. Її ми будемо готувати з українською крупою - пшоном, зазначають Патріоти України.

Рецептом поділилася гастродослідниця Олена Брайченко, засновниця проекту Їzhakultura. За словами експерта, попри всю легкість і простоту приготування гарбузової каші з пшоном, є кілька кулінарних дрібниць, які варто врахувати, аби отримати дійсно смачну та корисну страву.

Нюансом або секретом такої каші буде те, що гарбуз треба варити одразу в молоці, а не у воді, як це робить багато хто. Так, впевнена Олена, ми отримаємо насичений смак та густу консистенцію.

До того ж дослідниця рекомендує спробувати кашу без цукру і солі, аби відчути справжній смак продукту. Аби підсмачити, все ж можна додати меду, горішків, чи насіння.

Інгредієнти для каші:

  • Почищений гарбуз - 500 г
  • Молоко - 1/2 склянки
  • Пшоно - 36 г (3 ст. л.)
  • Можливі додатки: мед, ліщина чи насіння соняшника

Покрокове приготування страви

Залийте молоко в неемальовану каструлю чи сотейник (інакше каша буде підгоряти) та доведіть до кипіння. Як тільки молоко закипіло, додайте шматочки гарбуза (шириною до 3 сантиметрів), варіть 10-15 хвилин.

Різні сорти гарбузів варяться по-різному, як тільки гарбуз легко розділяється виделкою, сміливо можна вимикати вогонь. Пшоно треба промити кілька разів у холодній воді, потім залити окропом, лишити на 3-4 хвилини і знову промити.

Відварений гарбуз треба збити блендером, всипати промите пшоно, перемішати і лишити на повільному вогні на 35 хвилин, аби зернівки пшона розварились. Каша вже не повинна кипіти, вона має повільно вмлівати.

Допоможуть позбутися жиру на животі! ТОП-5 напоїв, які слід пити перед сном

субота, 18 травень 2024, 21:28

Схуднення вимагає терпіння, дисципліни та зосередженості на підтримці здорового способу життя. Звертаючи увагу на те, що ви споживаєте перед сном, ви можете суттєво вплинути на процес втрати ваги. За словами News Bytes, включення цих п'яти напоїв перед...

Вдвічі більше смаку та аромату! Названо найкращі спеції для фаршу в чебуреки

субота, 18 травень 2024, 21:07

Фарш для чебуреків - повноцінна начинка, яку потрібно правильно підготувати та ароматизувати. Якщо цього не зробити, смак буде досить прісний. М’ясо та й м’ясо, але ж хочеться відчути більше смаку. Для цього потрібні спеції. Для кожного різновиду м’яса...