Омлет Пуляр - це французька страва, яку вперше приготували на острові Мон-Сен-Мішель. Цю чудо-страву вигадала француженка Аннетт Пуляр, що жила тут в XIX. Не поділивши з родичами сімейний бізнес, молода жінка вирішила самостійно відкрити готель. Однак її справи йшли не дуже добре, і їй часто нічого було запропонувати своїм постояльцям, окрім яєць. Згідно з легендою, один із мандрівників підказав їй рецепт повітряного омлету, а пані Пуляр настільки вдосконалила його приготування, що скоро прославилася на всю Францію.
Від звичайного, знайомому кожному з нас, омлет Пуляр відрізняється тим, що білки і жовтки готуються окремо, утворюючи в результаті практично багатошаровий яєчний пиріг.
Інгредієнти: яйця (4 шт.), молоко (2 ст. л.), вершкове масло (5 г), сіль.
Приготування:
Спочатку відокремлюємо жовтки від білків всіх 4-х яєць. Якщо ви не знаєте, як це зробити, візьміть звичайну пластикову пляшку. Обережно розбийте яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стисніть стінки порожньої пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім піднесіть горлечко до жовтка і плавно розтисніть стінки. Жовток втягнеться в пляшку, а білок залишиться у мисці.
У жовтки додаємо вершки або молоко, солимо, перемішуємо виделкою або вінчиком.
Білки збиваємо в стійку піну - найкраще це зробити за допомогою міксера. Солимо їх і ще раз збиваємо до стійких піків.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, виливаємо на неї жовтки і розподіляємо по всій поверхні. Чекаємо, поки вони схопляться.
Викладаємо на сковороду з жовтками збиті білки, розрівнюємо силіконовою лопаткою. Зменшуємо вогонь до мінімуму і не накриваємо кришкою.
Через деякий час можна перевірити готовність страви - торкніться білкової піни пальцем. Якщо білок не прилип, це значить, що омлет готовий.
Складаємо його навпіл, розрізаємо на дві порції і подаємо до столу.
Чимало водіїв стикалися з ситуацією, коли ключі від авто залишилися замкненими всередині. Фахівці закликали не розбивати вікно, натомість є декілька кращих способів. Про це пише АВТОПІЛОТ, передають Патріоти України. 1. Перевірте всі двері. Насамперед,...
Старі рушники справді поглинають вологу краще, ніж нові – і це не відчуття, а науковий факт. Вони позбавляються заводських покриттів, їхні волокна розпушуються, і з часом тканина "працює" так, як і має, передають Патріоти України. Проте важливо не допу...