
Омлет Пуляр - це французька страва, яку вперше приготували на острові Мон-Сен-Мішель. Цю чудо-страву вигадала француженка Аннетт Пуляр, що жила тут в XIX. Не поділивши з родичами сімейний бізнес, молода жінка вирішила самостійно відкрити готель. Однак її справи йшли не дуже добре, і їй часто нічого було запропонувати своїм постояльцям, окрім яєць. Згідно з легендою, один із мандрівників підказав їй рецепт повітряного омлету, а пані Пуляр настільки вдосконалила його приготування, що скоро прославилася на всю Францію.
Від звичайного, знайомому кожному з нас, омлет Пуляр відрізняється тим, що білки і жовтки готуються окремо, утворюючи в результаті практично багатошаровий яєчний пиріг.
Інгредієнти: яйця (4 шт.), молоко (2 ст. л.), вершкове масло (5 г), сіль.
Приготування:
Спочатку відокремлюємо жовтки від білків всіх 4-х яєць. Якщо ви не знаєте, як це зробити, візьміть звичайну пластикову пляшку. Обережно розбийте яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стисніть стінки порожньої пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім піднесіть горлечко до жовтка і плавно розтисніть стінки. Жовток втягнеться в пляшку, а білок залишиться у мисці.
У жовтки додаємо вершки або молоко, солимо, перемішуємо виделкою або вінчиком.
Білки збиваємо в стійку піну - найкраще це зробити за допомогою міксера. Солимо їх і ще раз збиваємо до стійких піків.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, виливаємо на неї жовтки і розподіляємо по всій поверхні. Чекаємо, поки вони схопляться.
Викладаємо на сковороду з жовтками збиті білки, розрівнюємо силіконовою лопаткою. Зменшуємо вогонь до мінімуму і не накриваємо кришкою.
Через деякий час можна перевірити готовність страви - торкніться білкової піни пальцем. Якщо білок не прилип, це значить, що омлет готовий.
Складаємо його навпіл, розрізаємо на дві порції і подаємо до столу.

Помилка у виборі iPad коштує дорого — в кращому випадку доведеться миритися з повільною роботою, в гіршому — планшет припадатиме пилом на полиці. Лінійка 2025 року пропонує чотири моделі, кожна з яких є найкращою для своїх завдань, але абсолютно не під...
Як це може зашкодити очам - розповідає офтальмолог мережі «Новий Зір» Руслан Казбекович Тамбієв, лікар вищої категорії, офтальмохірург, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У повсякденному житті ми рідко замислюємося, що часто перенавантажує...