Як приготувати омлет Пуляр: Рецепт трендової страви із соцмереж

Кожен ранок у багатьох господинь починається із приготування сніданку. І якщо ви вже перепробували різні варіанти яєчні та омлетів, пропонуємо вам рецепт омлету Пуляр, передають Патріоти України.

Омлет Пуляр - це французька страва, яку вперше приготували на острові Мон-Сен-Мішель. Цю чудо-страву вигадала француженка Аннетт Пуляр, що жила тут в XIX. Не поділивши з родичами сімейний бізнес, молода жінка вирішила самостійно відкрити готель. Однак її справи йшли не дуже добре, і їй часто нічого було запропонувати своїм постояльцям, окрім яєць. Згідно з легендою, один із мандрівників підказав їй рецепт повітряного омлету, а пані Пуляр настільки вдосконалила його приготування, що скоро прославилася на всю Францію.

Від звичайного, знайомому кожному з нас, омлет Пуляр відрізняється тим, що білки і жовтки готуються окремо, утворюючи в результаті практично багатошаровий яєчний пиріг.

Інгредієнти: яйця (4 шт.), молоко (2 ст. л.), вершкове масло (5 г), сіль.

Приготування:

Спочатку відокремлюємо жовтки від білків всіх 4-х яєць. Якщо ви не знаєте, як це зробити, візьміть звичайну пластикову пляшку. Обережно розбийте яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Злегка стисніть стінки порожньої пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, потім піднесіть горлечко до жовтка і плавно розтисніть стінки. Жовток втягнеться в пляшку, а білок залишиться у мисці.

У жовтки додаємо вершки або молоко, солимо, перемішуємо виделкою або вінчиком.

Білки збиваємо в стійку піну - найкраще це зробити за допомогою міксера. Солимо їх і ще раз збиваємо до стійких піків.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом, виливаємо на неї жовтки і розподіляємо по всій поверхні. Чекаємо, поки вони схопляться.

Викладаємо на сковороду з жовтками збиті білки, розрівнюємо силіконовою лопаткою. Зменшуємо вогонь до мінімуму і не накриваємо кришкою.

Через деякий час можна перевірити готовність страви - торкніться білкової піни пальцем. Якщо білок не прилип, це значить, що омлет готовий.

Складаємо його навпіл, розрізаємо на дві порції і подаємо до столу.

Їжте щодня: ТОП-5 найпотужніших антиоксидантів для здоров’я та молодості

субота, 12 липень 2025, 18:05

Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...

Цей продукт може вбити собаку - не додавайте його до раціону улюбленця

субота, 12 липень 2025, 17:30

Літо, пікніки та ароматне барбекю - те, що приносить задоволення людям, може серйозно нашкодити собакам. Одним із найбільш ризикованих продуктів, який часто потрапляє до миски чотирилапих, є звичайна ковбаса, передають Патріоти України. За словами експ...