Щоб приготувати смачний ароматний шашлик, важливо підібрати гарне м'ясо і правильно його замаринувати, передають Патріоти України
Приготувати соковитий шашлик не так уже й складно, якщо знати кілька простих секретів. Про них ми вам і розповімо.
При виборі м'яса для шашлику потрібно враховувати, що різні види продукту мають різну жорсткість, а відповідно і правила приготування.
Ідеально для шашлику підійде свинина, і що потрібно зробити, щоб шашлик був м'яким, так це обрати між:
Також зверніть увагу на співвідношення жиру та м'яса в обраному шматку - нехай це буде 1 до 4 відповідно, щоб страва не була надмірно жирною.
З яловичини і баранини важко домогтися м'якого шашлику, тому якщо не хочете експериментувати і бажаєте отримати (майже) гарантований хороший результат, зупиніться на надійній, перевіреный часом свинині.
Не всі вживають свинину, з бараниною не просто через те, що потрібно шукати м'ясо молодого баранчика аби уникнути сильного специфічного запаху, а яловичину через жорсткість краще залишити для інших страв.
І тут на виручку прийде курка. Її м'ясо традиційно вважається найніжнішим. Часу на його приготування потрібно менше. Для приготування на мангалі ідеально підійде куряче стегно - воно досить жирне, щоб залишитися соковитим. Чудовим вийде шашлик з окороків. А ось грудка - досить сухий продукт, "врятувати" його може маринад і "чергування" у мангала, щоб не перетримати.
Маринад для м'яса - основа вашого майбутнього шашлику. Адже саме від нього залежить, наскільки смачною вийде страва.
Найпростіший, класичний варіант маринаду для м'яса свинини - цибуля. Багато цибулі: на 1 кілограм м'яса - 2-3 кг цибулі. Щоб замаринувати потрібно:
Сіль додавайте якраз перед смаженням, щоб вона не витягувала з м'яса сік, ця порада відноситься до всіх рецептів. Далі можна сміливо приступати до смаження і отримати соковитий смачний шашлик. І при насадженні на шампур чергуйте м'ясо з цибулею (тому її й нарізали кільцями).
Багато хто додає майонез, але він і смак м'яса може перебити, і взагалі досить жирний сам по собі, а тут ще й м'ясо явно не знежирене - побережіть здоров'я.
Щоб шашлик не вийшов сухим, потрібні правильно обране м'ясо, хороший маринад, і спосіб приготування.
Не треба смажити шашлик над відкритим вогнем - він згорить раніше, ніж приготується. Жар повинен йти від тліючого вугілля, білий наліт на ньому - чудовий час для приготування. Не забувайте перевертати, щоб м'ясо просмажилося рівномірно, але не робіть це надмірно часто - шашлик може пересохнути.
І ось ще лайфак, що треба зробити, щоб шашлик був м'яким, а не сухим: слід брати свіже м'ясо замість розмороженого, і віддавати перевагу молодим тваринам.
Також важливо правильно обирати дрова. Найкраще підійдуть береза, дуб, яблуня і липа. А ось хвойні використовувати не можна, як і відходи типу старого паркану, піддонів, меблів та інше.
А тоді як зробити жорсткий шашлик м'яким, якщо він вже приготований? Таке теж можливо. Наприклад, якщо протушкувати готове м'ясо у воді в духовці приблизно годину. Ще можна спробувати потомити кілька хвилин м'ясо над вугіллям, нанизавши між ними шматочки сала. Пом'якшити м'ясо може також сік лимона або ківі (1:1).
Якщо у вас є непривабливі плями на килимі, ви, мабуть, шукали найкращі способи їх вивести. Більше всього, що інгредієнт, який вас врятує, уже є на вашій кухні. Йдеться про звичайний білий оцет, пише OBOZ.UA, передають Патріоти України. Білий оцет — це ...
В Україні правоохоронні органи почали більш суворо контролювати дотримання правил дорожнього руху, зокрема щодо проїзду пішохідних переходів. Водії, які не надають переваги пішоходам, можуть бути оштрафовані за порушення цього важливого правила. Про це...