Сучасні технології неабияк дозволяють підвищити врожайність фруктів та овочів. На жаль, у більшості випадків тут не можна обійтись без домішок та нітратів, які часто провокують харчові отруєння, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість, як розпізнати нітрати у фруктах та овочах, а також як їх можна нейтралізувати.
Варто відразу відзначити, що повністю позбутися нітратів у фруктах і овочах не вийде. Але є декілька правил, які допоможуть істотно знизити їх кількість.
- Овочі та фрукти перед варінням радять ретельно мити. В ідеалі варто зрізати у них верхній шар, а у картоплі та моркві – зелені недозрілі ділянки. Особливо це стосується ранньої продукції, що особливо багата на нітрати.
- Так само овочі чи фрукти можна замочити в холодній воді на 15-20 хвилин.
- Перед вживанням овочевої або фруктової страви можна вживати вітамін С – він перешкоджає утворенню в організмі нітрозамінів
- При термічній обробці більшість нітратів видаляється, але сподіватися на них не варто. Адже всі з них не є настільки ефективними.Найпоширенішим способом, який допоможе нейтралізувати нітрати в продуктах – це замочування. Замочувати фрукти та овочі слід у мисці з водою, соком лимона та морською сіллю (вистачить 1 ч. л.). Така вода може змити відкладення пестицидів, якщо шкіру неможливо відлущити.
На замітку:
Найкраще купувати продукцію, яка вирощена на відкритому повітрі. Все тому, що тепличні овочі та фрукти обмежені сонячним світлом і мають низький вміст вітамінів і мінералів. Крім того, саме тепличні плоди найчастіше обробляють пестицидами і удобрюють стимуляторами росту.
І пам’ятайте, що найбільше нітратів містять неприродно великі овочі та фрукти. Особливо вбирають отрути кавуни, дині, капуста, картопля, петрушка, кріп, редис, салат, щавель, шпинат, ревінь, морква, селера, буряк. Від таких краще триматися подалі.
Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...
Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...