
Сучасні технології неабияк дозволяють підвищити врожайність фруктів та овочів. На жаль, у більшості випадків тут не можна обійтись без домішок та нітратів, які часто провокують харчові отруєння, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість, як розпізнати нітрати у фруктах та овочах, а також як їх можна нейтралізувати.
Варто відразу відзначити, що повністю позбутися нітратів у фруктах і овочах не вийде. Але є декілька правил, які допоможуть істотно знизити їх кількість.
- Овочі та фрукти перед варінням радять ретельно мити. В ідеалі варто зрізати у них верхній шар, а у картоплі та моркві – зелені недозрілі ділянки. Особливо це стосується ранньої продукції, що особливо багата на нітрати.
- Так само овочі чи фрукти можна замочити в холодній воді на 15-20 хвилин.
- Перед вживанням овочевої або фруктової страви можна вживати вітамін С – він перешкоджає утворенню в організмі нітрозамінів
- При термічній обробці більшість нітратів видаляється, але сподіватися на них не варто. Адже всі з них не є настільки ефективними.Найпоширенішим способом, який допоможе нейтралізувати нітрати в продуктах – це замочування. Замочувати фрукти та овочі слід у мисці з водою, соком лимона та морською сіллю (вистачить 1 ч. л.). Така вода може змити відкладення пестицидів, якщо шкіру неможливо відлущити.
На замітку:
Найкраще купувати продукцію, яка вирощена на відкритому повітрі. Все тому, що тепличні овочі та фрукти обмежені сонячним світлом і мають низький вміст вітамінів і мінералів. Крім того, саме тепличні плоди найчастіше обробляють пестицидами і удобрюють стимуляторами росту.
І пам’ятайте, що найбільше нітратів містять неприродно великі овочі та фрукти. Особливо вбирають отрути кавуни, дині, капуста, картопля, петрушка, кріп, редис, салат, щавель, шпинат, ревінь, морква, селера, буряк. Від таких краще триматися подалі.
У день Собору архистратига Михаїла помоліться за військових і побудьте з сім'єю. Православне свято 8 листопада за новим календарем (21 листопада за старим) - Собор Архістратига Михаїла, якого в Писанні називають "князем", "вождем воїнства Господнього" ...
Багато господинь стикаються з тим, що після миття скляний посуд має тьмяний вигляд, з білим нальотом або розводами. Навіть полірування не допомагає. Фахівці пояснюють, що причина часто криється не в засобах для миття, а в жорсткій воді, яка містить над...