Як швидко перевірити свіжість яєць: Польські науковці озвучили пару ознак

Свіжі яйця — основа не тільки вдалих страв, але й здоров'я. Питанням їхньої свіжості переймається чи не кожна господиня. Запах сірководню вже є надзвичайно чітким сигналом того, що воно зіпсоване і його категорично не можна вживати в їжу. Існують і більш тонкі ознаки того, що яйця несвіжі, пише видання dziennikbaltycki.

«Варене яйце крутиться, коли його перевертають, а сире — ні, це всі знають. Але не кожен здогадається, що старе яйце після варіння крутиться менш інтенсивно, оскільки „збитий“ вміст яйця рухається інакше. Перевірити свіжість яйця можна, поклавши його у склянку з водою. Якщо воно лежить плазом на дні — повітряна камера невелика, а значить, вона свіжа, якщо підіймається догори — краще зварити або використати для запікання. А якщо спливе на поверхню? Необов'язково викидати таке яйце відразу, але не рекомендую його варити некруто», — пояснюють виданню експерти Вроцлавського університету природничих наук.

Яйце, яке вже розбите на сковороді або розбите в миску, також можна перевірити. Несвіже яйце можна розпізнати за зовнішнім виглядом. Старе яйце характеризується розлитим білком, жовток може бути злегка сплющеним і розташованим ближче до краю, а не рівномірно посередині.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...