Свіжі яйця — основа не тільки вдалих страв, але й здоров'я. Питанням їхньої свіжості переймається чи не кожна господиня. Запах сірководню вже є надзвичайно чітким сигналом того, що воно зіпсоване і його категорично не можна вживати в їжу. Існують і більш тонкі ознаки того, що яйця несвіжі, пише видання dziennikbaltycki.
«Варене яйце крутиться, коли його перевертають, а сире — ні, це всі знають. Але не кожен здогадається, що старе яйце після варіння крутиться менш інтенсивно, оскільки „збитий“ вміст яйця рухається інакше. Перевірити свіжість яйця можна, поклавши його у склянку з водою. Якщо воно лежить плазом на дні — повітряна камера невелика, а значить, вона свіжа, якщо підіймається догори — краще зварити або використати для запікання. А якщо спливе на поверхню? Необов'язково викидати таке яйце відразу, але не рекомендую його варити некруто», — пояснюють виданню експерти Вроцлавського університету природничих наук.
Яйце, яке вже розбите на сковороді або розбите в миску, також можна перевірити. Несвіже яйце можна розпізнати за зовнішнім виглядом. Старе яйце характеризується розлитим білком, жовток може бути злегка сплющеним і розташованим ближче до краю, а не рівномірно посередині.
Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...
Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...