Як швидко перевірити свіжість яєць: Польські науковці озвучили пару ознак

Свіжі яйця — основа не тільки вдалих страв, але й здоров'я. Питанням їхньої свіжості переймається чи не кожна господиня. Запах сірководню вже є надзвичайно чітким сигналом того, що воно зіпсоване і його категорично не можна вживати в їжу. Існують і більш тонкі ознаки того, що яйця несвіжі, пише видання dziennikbaltycki.

«Варене яйце крутиться, коли його перевертають, а сире — ні, це всі знають. Але не кожен здогадається, що старе яйце після варіння крутиться менш інтенсивно, оскільки „збитий“ вміст яйця рухається інакше. Перевірити свіжість яйця можна, поклавши його у склянку з водою. Якщо воно лежить плазом на дні — повітряна камера невелика, а значить, вона свіжа, якщо підіймається догори — краще зварити або використати для запікання. А якщо спливе на поверхню? Необов'язково викидати таке яйце відразу, але не рекомендую його варити некруто», — пояснюють виданню експерти Вроцлавського університету природничих наук.

Яйце, яке вже розбите на сковороді або розбите в миску, також можна перевірити. Несвіже яйце можна розпізнати за зовнішнім виглядом. Старе яйце характеризується розлитим білком, жовток може бути злегка сплющеним і розташованим ближче до краю, а не рівномірно посередині.

Ви могли це не знати! Чому олія піниться під час смаження та як цього уникнути

неділя, 28 грудень 2025, 19:06

Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...

А ви це знали? Навіщо досвідченим господиням радять заморожувати лавровий лист

неділя, 28 грудень 2025, 18:45

Лавровий лист давно став класичною спецією на кухні, але більшість господинь використовує його звичним способом - у сушеному вигляді, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Водночас професійні кухарі знають нестандартний метод оброблення спец...