Як швидко відмити мікрохвильову піч усередині від жиру: ТОП-3 найефективніших домашніх засоби

Мікрохвильова піч - невід'ємний предмет на кухні, завдяки якому ви за лічені хвилини підігрієте їжу до потрібної температури, а ще в ній можна розморожувати м'ясо і рибу. Але, дуже часто в ній накопичується жир, який важко відмити миючими засобами, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться 3 найкращими домашніми засобами, які допоможуть дуже швидко та ефективно відмити жир у мікрохвильовій печі.

Оцет

Це чудовий засіб для боротьби з жиром і він дуже добре підійде для миття мікрохвильової печі. Потрібно змішати столовий оцет і воду в рівній кількості (якщо несильне забруднення, то оцту можна налити менше), поставте в мікрохвильову піч і нагрівайте розчин протягом 5-7 хвилин на великій потужності. Обов'язково залиште постояти розчин у мікрохвильовій печі ще 15-20 хвилин після вимкнення, щоб гаряча пара добре розм'якшила жир. Після цього внутрішню поверхню ретельно промийте чистою водою і витріть сухою ганчіркою.

Сода та оцет

Змішайте соду з оцтом, нанесіть на забруднення та залиште на 30 хвилин. Після цього змийте все водою і витріть насухо.

Лимон і вода або лимонна кислота

У склянку води вичавіть сік одного лимона, якщо немає лимона, додайте у воду 2 ст. л. лимонної кислоти, нагрійте отриманий розчин у мікрохвильовій печі на максимальній потужності 5-7 хвилин і залишити його ще хвилин на 10. Після цього мікрохвильову піч добре протріть ганчіркою. Сік лимона не тільки видалить жир, а й прибере неприємний запах!

Бережіться! Кардіолог назвав два продукти, які підвищують ризик раку

неділя, 15 червень 2025, 23:10

Кардіолог попередив: два поширені продукти можуть повільно нас убивати, а більшість людей навіть не підозрюють, що щодня вживають їх у своєму раціоні. Про це пише Ukrhealth, передають Патріоти України. Лікар Ауреліо Рохас, відомий у TikTok під ім’ям @d...

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо їсти гречку щодня

неділя, 15 червень 2025, 17:35

Якщо їсти гречку щодня, організм отримає як користь, так і можливі ризики, залежно від кількості, способу приготування та загального раціону, передають Патріоти України. Висновок: Їсти гречку щодня — не шкідливо, якщо вона є частиною збалансованого ра...