
Капці швидко забруднюються і втрачають акуратний вигляд, якщо їх довго не мити. Взуття виглядає м'ятим і зношеним, а підошва покривається чорним нальотом. Тапочки перуть вручну або в машинці, а потім вертикально підвішують для сушіння.
Зазвичай домашні тапки перуть вручну. Щоб відмити старий бруд і неприємні запахи, готують спеціальну суміш з трьох інгредієнтів. Цей спосіб підходить для капців з будь-якого матеріалу, в тому числі і гумових.
Наберіть теплу воду в тазик і додайте 1 столову ложку соди, 2 ложки засобу для миття посуду і 2 ложки перекису водню. Перемішайте до однорідності. У цій суміші замочіть капці на 15 хвилин. Потім протріть поверхню взуття щіткою або жорсткою стороною губки.
Такі капці перуть в теплій воді з розчиненим дитячим або господарським милом. На 10 л води візьміть 50 г мила і настругайте стружку. Залиште воду в мильній воді на 20 хвилин і виперіть пемзою або щіткою. Шкіряне взуття протріть тканиною. Після прання тапочки витріть рушником і підвісьте сушитися.
Прати в машинці можна якісні тканинні тапочки без декоративних елементів. Уважно огляньте всі шви на взутті - вони мають бути цілими, інакше розійдуться після прання. Алгоритм дій при пранні тапочок наступний.
Сушать тапочки після прання при кімнатній температурі. Всередину них можна засунути папір, щоб він ввібрав зайву вологу.
Якщо після прання на взутті залишився неприємний запах, його можна видалити декількома способами.
Печінка відповідає за травлення, накопичення енергії та виведення токсинів. Але запалення та надлишок жиру можуть серйозно її пошкодити. Експерти кажуть, що правильні овочі здатні захистити цей орган, передають Патріоти України. Броколі – головний геро...
Алюмінієва фольга - незамінний помічник на кухні: загортаємо бутерброди, готуємо на грилі, зберігаємо їжу. Проте не всі знають, що її використання може бути небезпечним для здоров’я, передають Патріоти України. Експерти наголошують: замініть фольгу на ...