Капці швидко забруднюються і втрачають акуратний вигляд, якщо їх довго не мити. Взуття виглядає м'ятим і зношеним, а підошва покривається чорним нальотом. Тапочки перуть вручну або в машинці, а потім вертикально підвішують для сушіння.
Зазвичай домашні тапки перуть вручну. Щоб відмити старий бруд і неприємні запахи, готують спеціальну суміш з трьох інгредієнтів. Цей спосіб підходить для капців з будь-якого матеріалу, в тому числі і гумових.
Наберіть теплу воду в тазик і додайте 1 столову ложку соди, 2 ложки засобу для миття посуду і 2 ложки перекису водню. Перемішайте до однорідності. У цій суміші замочіть капці на 15 хвилин. Потім протріть поверхню взуття щіткою або жорсткою стороною губки.
Такі капці перуть в теплій воді з розчиненим дитячим або господарським милом. На 10 л води візьміть 50 г мила і настругайте стружку. Залиште воду в мильній воді на 20 хвилин і виперіть пемзою або щіткою. Шкіряне взуття протріть тканиною. Після прання тапочки витріть рушником і підвісьте сушитися.
Прати в машинці можна якісні тканинні тапочки без декоративних елементів. Уважно огляньте всі шви на взутті - вони мають бути цілими, інакше розійдуться після прання. Алгоритм дій при пранні тапочок наступний.
Сушать тапочки після прання при кімнатній температурі. Всередину них можна засунути папір, щоб він ввібрав зайву вологу.
Якщо після прання на взутті залишився неприємний запах, його можна видалити декількома способами.
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...