Як відлякати птахів від черешні або вишні - копійчані лайфхаки садівника

Сезон вишень, черешень та слив вже не за горами, але врожаю чекаєте не тільки ви, але й птахи-шкідники. Отже час згадувати корисні лайфхаки, як захистити вишню та черешню від птахів, передають Патріоти України.

Із початком сезону вишні та черешні на горизонті відразу з'являться птахи, які теж претентують на ваш врожай. Інколи плодові дерева можуть атакувати цілі зграї.

Які птахи їдять черешню та вишню - головні бешкетники

Найактивнішими мисливцями за плодовими ягодами є горобці, шпаки, сойки, синички та омелюхи. Рідше ягодами ласують інші пташки. Тому садівники завжди готові до захисту дерев.

Птахи об'їдають черешню та інші садові ягоди дуже спритно, а інколи можуть взагалі позбавити вас врожаю. Крім того, вони ще й пошкоджують гілки дерев та переносять перазитарні грибки. Перната навала здатна знищити дерево повністю, а не тільки з'їсти його плоди. З цим можна та потрібно боротися.

Як врятувати черешню від птахів - дієві поради

Найчастіше, ціллю птахів стає черешня, але вони можуть "окупувати" і сливу, і вишню, а також інші плодові дерева. Існують дієві хитрощі, як відлякати птахів з дерев.

Предмети-лякалки

Річ у тім, що птахи полюбляють ласувати ягодами у тиші та спокої. Якщо порушити умови, птахи злякаються та полетять геть. Для цього садівники вішають на гілках шумні предмети, наприклад пакети, які шарудять, яскраву фольгу, плівку чи інші "лякалки" для пернатих.

Підійде будь-який предмет, який приверне увагу та слух птаха. Для цього можна використовувати навіть новорічну мішуру або непотрібні CD-диски. Ефективно відлякують птахів дитячі іграшки-вітрячки. Вони спрацьовують завдяки яскравому кольору та звуку, який видають під дією вітру.

Контрастні запахи

З часом птахи звикнуть до шарудіння чи дивних предметів на дереві. Постає питання, як тоді відлякувати шпаків від черешні та інших ягід. Краще діяти проти них кількома способами. Пернаті ненавидять дуже різкі запахи, тому ігноруватимуть дерева, обприскані настоями часника, цитрусових, хвої.

Однак запам'ятайте головний недолік цього лайфхаку - він діятиме до першого сильного дощу - вода змиє захист. Або його доведеться повторити, або застосувати інший спосіб.

Укриття дерев

Перше, що приходить в голову садівникам з початку ягідного сезону, як укрити черешню від птахів. Цей лайфхак вважають одним з найефективніших. У садових магазинах продають безліч сіток для укриття дерев від птахів. Зазвичай, вони мають зелений колір, тому не вплинуть на зовнішній вигляд саду, не перекоджатимуть дозріванню плодів, але унеможливлять доступ птахів до ягід.

Більш економні садівники замість сіток використовують стару тюль. Важливо, щоб вона була не дуже щільною, аби сонячні промені сприяли здоровому дозріванню ягід.

Оцінять всі! Як з картоплі та курки приготувати смачну страву для всієї родини

понеділок, 29 квітень 2024, 6:12

Цю страву господині готують на будь-який випадок: і на святковий стіл, і до звичайного сімейного обіду чи вечері. Таку страву оцінять усі і навіть попросять добавки. Готується воно легко, а продукти найдоступніші, передають Патріоти України. Для маринаду:

Справа не лише в езотериці: Чи треба закривати двері до спальні на ніч

понеділок, 29 квітень 2024, 5:40

Від пожежі зарікатися не слід. Навіть якщо ви обходите перед сном квартиру в пошуку невимкнених побутових приладів, може статися коротке замикання, не у вас, так у спільній мережі. Якщо двері щільно зачинені, вони виявляться порятунком для вас і для ме...