Як відмити пожовтілі тарілки - допоможуть три звичних кухонних продукти

Із білими предметами, зокрема з посудом, може траплятись така неприємність, як пожовтіння. На тарілках воно може виникати через рештки їжі, плями жиру, невідповідний догляд, передають Патріоти України.

На щастя, проблему можна вирішити. І знадобляться для цього прості підручні засоби, які коштують недорого і продаються в будь-якому магазині. OBOZ.UA розповідає про найефективніші з них.

Лимонна кислота

Сухий порошок харчової лимонної кислоти можна використати одночасно і як розчинник, який впорається зі стійкими плямами, і як легкий абразив, який усуне забруднення механічно. Для цього потрібно намочити пожовтілі тарілки і посипати їх порошком кислоти. В такому стані предмети залишають на 20 хвилин, щоби засіб встиг подіяти, а потім протирають за допомогою губки та споліскують. Працювати при цьому краще в рукавичках, щоби захистити шкіру рук.

Сода і перекис водню

Ці два засоби у поєднанні дають навіть кращий ефект, ніж лимонна кислота. Щоби скористатись силою соди та перекису, змішайте їх у рівних пропорціях і рівномірно нанесіть на тарілки, які плануєте почистити. Так само за 20 хвилин протріть поверхню посуду губкою і промийте під водою. Окрім відбілювання, таке чищення забезпечить ще й дезінфекцію.

Гірчичний порошок

Цей засіб чудово знежирює поверхні і м’яко очищує їх. Але на обробку пожовклих тарілок за допомогою гірчичного порошку доведеться витратити досить багато часу. Візьміть 250 грамів сухого засобу і розведіть його у великій мисці гарячої води. У цей розчин складіть тарілки і залиште їх замочуватись на 10 годин. Коли посуд добре відмокне, просто вимийте його звичайним способом. Він повинен знову засяяти білизною.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...