Як відмити пожовтілі тарілки - допоможуть три звичних кухонних продукти

Із білими предметами, зокрема з посудом, може траплятись така неприємність, як пожовтіння. На тарілках воно може виникати через рештки їжі, плями жиру, невідповідний догляд, передають Патріоти України.

На щастя, проблему можна вирішити. І знадобляться для цього прості підручні засоби, які коштують недорого і продаються в будь-якому магазині. OBOZ.UA розповідає про найефективніші з них.

Лимонна кислота

Сухий порошок харчової лимонної кислоти можна використати одночасно і як розчинник, який впорається зі стійкими плямами, і як легкий абразив, який усуне забруднення механічно. Для цього потрібно намочити пожовтілі тарілки і посипати їх порошком кислоти. В такому стані предмети залишають на 20 хвилин, щоби засіб встиг подіяти, а потім протирають за допомогою губки та споліскують. Працювати при цьому краще в рукавичках, щоби захистити шкіру рук.

Сода і перекис водню

Ці два засоби у поєднанні дають навіть кращий ефект, ніж лимонна кислота. Щоби скористатись силою соди та перекису, змішайте їх у рівних пропорціях і рівномірно нанесіть на тарілки, які плануєте почистити. Так само за 20 хвилин протріть поверхню посуду губкою і промийте під водою. Окрім відбілювання, таке чищення забезпечить ще й дезінфекцію.

Гірчичний порошок

Цей засіб чудово знежирює поверхні і м’яко очищує їх. Але на обробку пожовклих тарілок за допомогою гірчичного порошку доведеться витратити досить багато часу. Візьміть 250 грамів сухого засобу і розведіть його у великій мисці гарячої води. У цей розчин складіть тарілки і залиште їх замочуватись на 10 годин. Коли посуд добре відмокне, просто вимийте його звичайним способом. Він повинен знову засяяти білизною.

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.

Це може здивувати! Як знежирені продукти провокують целюліт

четвер, 25 грудень 2025, 18:47

Попри популярність дієт, що базуються на продуктах з маркуванням "0% жиру", сучасні дослідження в галузі нутриціології та дерматології дедалі частіше вказують на зворотний ефект. Відмова від корисних жирів на користь знежирених аналогів не лише не допо...