Як відмити пожовтілі тарілки - допоможуть три звичних кухонних продукти

Із білими предметами, зокрема з посудом, може траплятись така неприємність, як пожовтіння. На тарілках воно може виникати через рештки їжі, плями жиру, невідповідний догляд, передають Патріоти України.

На щастя, проблему можна вирішити. І знадобляться для цього прості підручні засоби, які коштують недорого і продаються в будь-якому магазині. OBOZ.UA розповідає про найефективніші з них.

Лимонна кислота

Сухий порошок харчової лимонної кислоти можна використати одночасно і як розчинник, який впорається зі стійкими плямами, і як легкий абразив, який усуне забруднення механічно. Для цього потрібно намочити пожовтілі тарілки і посипати їх порошком кислоти. В такому стані предмети залишають на 20 хвилин, щоби засіб встиг подіяти, а потім протирають за допомогою губки та споліскують. Працювати при цьому краще в рукавичках, щоби захистити шкіру рук.

Сода і перекис водню

Ці два засоби у поєднанні дають навіть кращий ефект, ніж лимонна кислота. Щоби скористатись силою соди та перекису, змішайте їх у рівних пропорціях і рівномірно нанесіть на тарілки, які плануєте почистити. Так само за 20 хвилин протріть поверхню посуду губкою і промийте під водою. Окрім відбілювання, таке чищення забезпечить ще й дезінфекцію.

Гірчичний порошок

Цей засіб чудово знежирює поверхні і м’яко очищує їх. Але на обробку пожовклих тарілок за допомогою гірчичного порошку доведеться витратити досить багато часу. Візьміть 250 грамів сухого засобу і розведіть його у великій мисці гарячої води. У цей розчин складіть тарілки і залиште їх замочуватись на 10 годин. Коли посуд добре відмокне, просто вимийте його звичайним способом. Він повинен знову засяяти білизною.

Це роблять майже всі, але: Так розморожувати м’ясо категорично не можна

вівторок, 5 серпень 2025, 18:39

Розморожування м’яса при кімнатній температурі - найпоширеніша помилка, яку допускають на кухні. Багато хто просто залишає продукт на столі, щоб той швидше відтанув. Але цей зручний метод може зробити м’ясо небезпечним для вживання - особливо влітку, к...

Що додати до кави? Три ідеї, які вас здивують!

вівторок, 5 серпень 2025, 18:08

У середній чашці кави міститься близько 140 мг кофеїну. За даними FDA, безпечна добова норма кофеїну -- до 400 мг, що приблизно дорівнює чотирьом чашкам кави, передають Патріоти України. Доктор наголошує: трохи цукру може покращити роботу мозку, але в...