Із білими предметами, зокрема з посудом, може траплятись така неприємність, як пожовтіння. На тарілках воно може виникати через рештки їжі, плями жиру, невідповідний догляд, передають Патріоти України.
На щастя, проблему можна вирішити. І знадобляться для цього прості підручні засоби, які коштують недорого і продаються в будь-якому магазині. OBOZ.UA розповідає про найефективніші з них.
Лимонна кислота
Сухий порошок харчової лимонної кислоти можна використати одночасно і як розчинник, який впорається зі стійкими плямами, і як легкий абразив, який усуне забруднення механічно. Для цього потрібно намочити пожовтілі тарілки і посипати їх порошком кислоти. В такому стані предмети залишають на 20 хвилин, щоби засіб встиг подіяти, а потім протирають за допомогою губки та споліскують. Працювати при цьому краще в рукавичках, щоби захистити шкіру рук.
Сода і перекис водню
Ці два засоби у поєднанні дають навіть кращий ефект, ніж лимонна кислота. Щоби скористатись силою соди та перекису, змішайте їх у рівних пропорціях і рівномірно нанесіть на тарілки, які плануєте почистити. Так само за 20 хвилин протріть поверхню посуду губкою і промийте під водою. Окрім відбілювання, таке чищення забезпечить ще й дезінфекцію.
Гірчичний порошок
Цей засіб чудово знежирює поверхні і м’яко очищує їх. Але на обробку пожовклих тарілок за допомогою гірчичного порошку доведеться витратити досить багато часу. Візьміть 250 грамів сухого засобу і розведіть його у великій мисці гарячої води. У цей розчин складіть тарілки і залиште їх замочуватись на 10 годин. Коли посуд добре відмокне, просто вимийте його звичайним способом. Він повинен знову засяяти білизною.
Нейрохірург Ярослав Мідик розповів, що кальцій дійсно є одним із найважливіших елементів для нашого організму, особливо для здоров’я кісток. Однак спробуємо розібратися, чи варто покладатися лише на молочні продукти для його отримання, передають Патріо...
Список можна подовжити... Двірник працює дуже добре. Старанно. Багато років працює на одному місці. Усі задоволені. І навіть іноді дарують йому старі речі або частують домашніми консервами. Коли приходить пора робити нові.., зазначають Патріоти України...