Сезон черешень - прекрасна пора, щоб поласувати солодкими та соковитими ягодами. Черешні містять багато вітаміну С, що корисний для зміцнення імунітету. Регулярне вживання активізує процеси виведення надлишку рідини та оновлення кров’яних клітин, підтримує баланс заліза і приводить у норму метаболізм, передають Патріоти України.
Однак після дозрівання плодів часто трапляється прикрість: виявляється, що дерево заполонили хробаки. Вони вражають ягоди через вишневу муху, яка відкладає личинки на листях. OBOZREVATEL розбирався, як врятувати черешні від черв’яків.
Досвідчені городники зазначають, що боротися із хробаками можна за допомогою народних методів, без застосування хімічних засобів. Слід викорінювати першопричину – вишневу муху. Можна спробувати відвар із тютюну, настоянку полину або господарське мило.
Мильний розчин
У ємність слід налити 5 літрів води, додати 2 чайні ложки мила та 2 чайні ложки олії. Якщо використовуєте тверде мило, варто натерти його на терці, розчинити невеликій кількості води (наприклад, 2 склянки) і лише потім виливати у велику ємність. Далі розчин треба налити у оприскувач та покропити ним дерево. Такий метод рекомендують повторити двічі з різницею у 3-5 днів.
Тютюновий настій
Необхідні інгредієнти:
У ємність з 10 л води додаємо 500 г тютюнового пилу та 3 столові ложки рідкого мила. Настоюватися засіб повинен мінімум 2 дні. Потім його слід процідити через марлю та обприскати дерево.
Можна також змішати тютюновий пил і попіл у пропорції 1:1. По 400 г пилу та попелу додаємо у ємність з 10 л води та настоюємо 2 дні. Після цього експерти радять розчинити трохи мила та почати обприскування.
Настій полині
Відро наповнюємо травою приблизно на третину, заливаємо зелень водою та настоюємо мінімум добу. Далі додаємо 2 ложки рідкого мила, яке потрібне для того, щоб розчин прилипав до листя, та обприскуємо черешню.
Хвойна настоянка
Досвідчені городники називають саме хвою ідеальним засобом від вишневої мухи. Приготувати настоянку дуже просто.
Крок 1. Наливаємо у каструлю воду та ставимо її на плиту на середній вогонь.
Крок 2. Кладемо в каструлю з водою кілька гілок сосни або ялини.
Крок 3. Доводимо воду до кипіння. Перш ніж обробляти дерево, розчину потрібен час, щоб настоятися.
Це екологічне, природнє та ефективне добриво, яке позбавить від шкідників та забезпечить смачний і здоровий урожай.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...